Rybařině se Bordák věnuje už od dětství díky svému dědečkovi. „Nikdy by mě nenapadlo, že vytáhnu z vody něco tak neuvěřitelně silného, jako byla tahle ryba," popisuje Bordák a vypráví, jak se k úlovku dostal.

„První den, kdy jsme se s kolegou vydali na ryby, se nám zrovna nedařilo. Místo nástražek jsme měli plno kapříků nebo celkem dost nepoužitelných ryb. Když už jsme zavezli, tak se stejně nic neodehrávalo," říká.

BYL TO VELKÝ BOJ

Druhý den se tedy s kamarádem Petrem sbalili a vyrazili na jiné místo. „Byli jsme dost unavení, tak jsme chytili pár nástražek, rychle zavezli a pomalu usínali. Já jsem si ustlal na člunu. Zrovna, když se mi vážně krásně spalo, tak mě v pravé poledne probudila rolnička. Jen vystřelila a prut se takřka srovnal s hladinou vody a jen chrčel rybářský multiplikátor," líčí.

Opera Nabucco na hradě Střekov
FOTO: Na hradě Střekov zněla opera Nabucco. Najdete se na fotkách?

Bordák okamžitě vystřelil k prutu, ale ryba byla tak silná, že prut sotva vytáhl ze stojanu. Zaklínil se. „Utažená brzda multiplikátoru té rybě nic moc neříkala a sumec si jen bral metry navijáku. Nedal se pořádně zastavit. Po chvilce boje se mi prut úplně uvolnil v ruce, jako bych sumce ztratil," říká Bordák, který se ovšem nevzdával a stále navíjel.

„Znovu začal neskutečný boj, bál jsem se, že některá z částí mé výbavy nevydrží. Nikdy jsem na prutu tak silnou rybu neměl. Po 20 minutách přetahované jsme sumce vylovili. Když jsme s Péťou to monstrum viděli u břehu, oběma nám naskočila husí kůže," doplňuje rybář.

„Samozřejmě jsem ho pustil zpátky do vody," dodává s úsměvem Bordák.

Guláš party Modlany 2017.
FOTO: Nejlepší guláš uvařili v Modlanech Gurmáni