Zatímco odborníci obdivovali nejmodernější přístroje, které usnadňují vaření v restauracích, běžní návštěvníci se zastavovali u stánků s nádobím, ale také s francouzskými sýry, domácími uzeninami, kořením a dalšími dobrotami.

Velkou pozornost poutal i stánek projektu Ryba domácí, kde kuchaři připravovali před očima návštěvníků tolstolobika, pstruha či kapra na zajímavé způsoby. Chcete si Vánoce udělat rybu jinak než na tradiční smažený způsob? Pak vás může inspirovat jeden z receptů kuchaře Tomáše Dosoudila na Pečené filátko z kapra s tymiánem.

„Připravíme si kousky očištěného kapra zbaveného také kůže, které nasolíme, napepříme a naložíme do čerstvého tymiánu. Necháme chvíli uležet a pak rybu opečeme ze všech stran na pánvi. Nakonec na ní přidáme kousky másla, které maso krásně zjemní,“ popsal postup Dosoudil. Vylepšit bylinkami se podle něj dá i běžný bramborový salát třeba tak, že se do něj přidá nasekaná meduňka a pažitka.