Podle informací z operačního střediska Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje byl požár ohlášen v 05:13. Na místo postupně vyjelo 14 jednotek, a některé dobrovolné jednotky musely být proto povolány do zálohy na stanice profesionálních hasičů pro případ dalšího požáru.

"Začala hořet výrobní hala z prostředku, kde byla výrobní technologie, v době příjezdu prvních jednotek byla požárem zasažena celá ta část a požár se šířil do dalších hal," popsal rozsah požáru velitel zásahu Petr Pospěch. Hasiči proti ohni nasadili všechny dostupné prostředky. Před 11:00 se už podařilo požár lokalizovat.

"Z objektu jsme nemuseli nikoho zachraňovat, v době příjezdu našich jednotek už byli všichni venku," řekl velitel zásahu. Hasiči se teď soustřeďují na dohašování lokálních ohnisek a na řešení hořících tlakových lahví, kterých je podle Pospěcha na místě velké množství. Některé jednotky už se mohly vrátit na základnu.

Na Mostecku se už několik dní kvůli nadlimitním koncentracím polétavého prachu špatně dýchá. V místě požáru je mlha. Stav ovzduší ale požár plastů nezhoršil. Na místě je i měřicí vůz, žádné nebezpečné znečištění ale zatím nezaznamenal, a tak žádné varování pro obyvatele hasiči vydávat nemuseli. "Kouř stoupal směrem nahoru a navíc je to neobydlená část, takže ohrožení lidí tady nebylo," řekl Pospěch.