Snazší je nyní například přístup do divadla. V průběhu letošního léta byla díky městu zrekonstruována příjezdová komunikace k divadelní rampě. Ta byla poměrně v havarijním stavu a trápila především techniky zájezdových představení.

„Máme za sebou první etapu opravy varhan, ze které mám velkou radost. Stálá divadelní scéna v Klatovech a Divadlo J. K. Tyla v Plzni jsou totiž jediná dvě divadla Plzeňského kraje, která se tímto nástrojem mohou pochlubit. A v těchto dnech se ještě věnujeme nátěru podia,“ uvedla ředitelka divadla Simona Sýkorová s tím, že i přesto již byla divadelní sezona 2017/2018 zahájena, a to úspěšnou komedií Kutloch, aneb i muži mají své dny. Svého prvního představení se dočkali i malí diváci, minulou neděli je potěšila pohádka O statečném kováři Mikešovi.

„Jsem moc ráda, že do Klatov přijedou například Josef Dvořák, Jana Šulcová, Miroslav Etzler, Daniela Kolářová, moc se těším na Hanu Maciuchovou. Mladší diváky by mohli potěšit Jan Cina, Patrik Děrgel, Tereza Kostková, Aleš Háma, Lukáš Vaculík nebo David Gránský. Příznivcům koncertů by mohli udělat radost Jaroslav Svěcený či Andrea Kalivodová. A v divadelním klubu bude třeba Ivo Šmoldas. Pokračujeme rovněž s pořadem, který jsme loni zavedli s Jardou Pletichou, Večerní Déčko aneb…,“ vyzdvihla některé z bonbonků, na něž se lidé mohou těšit, Sýkorová.

Doplnila, že k výročí 155 let od úmrtí Boženy Němcové bylo zařazeno na 9. listopadu krásné představení Neumím jinak než láskou v hlavní roli s Tatianou Vilhelmovou. Prodej vstupenek je již zahájen.

„Loni měl velký úspěch prodej lístků do divadla jako vánoční dárek. Pro letošní Vánoce připravíme ucelenou nabídku divadel a koncertů, aby si mohl vybrat každý, kdo bude chtít své blízké potěšit pěkným dárkem,“ uzavřela ředitelka divadla.