Jedním ze soutěžících objektů je i boleslavský městský bazén, který byl do plného provozu uveden 12. dubna roku 2015. Právě tohle datum budovu spojuje s další významnou stavbou města, a to Leteckým muzeem Metoděje Vlacha. To v roce 2014, tedy ještě v době, kdy bylo zavřené, získalo titul Stavba roku.

Stavba městského bazénu vyšla na necelých dvě stě padesát milionů korun a byla spolufinancována Regionálním operačním programem. Návštěvníkům nabízí široké rekreační využití, naleznou zde mimo pětadvaceti metrového bazénu s šesti drahami také wellness zónu, kde nechybí sauna nebo parní kabina. Součástí areálu je i parkoviště, které nabízí zhruba sto dvacet míst.

Tato část domu by měla jít v říjnu k zemi
Chátrající dům u náměstí děsí kolemjdoucí

Druhou stavbou, ucházející se o titul, je Nisa Air v Bezděčíně. Servisní středisko a restaurace s ubytováním se nachází v průmyslové zóně v jihozápadní části Mladé Boleslavi a provozuje rovněž leteckou školu, nebo vyhlídkové lety.

Obě stavby si mezi dalšími 12 zatím moc dobře nevedou a jsou výrazně za ostatními. První místo si suverénně drží tělocvična mělnického gymnázia.

Hlasovat je možné na stránkách stavbaroku.cz, a to až do 5. října.

Ilustrační foto
Na Chlumu roste vzácná a chráněná muchomůrka