„Kolem 15. hodiny v lesním porostu u obce Chudenín prováděli muži těžbu dřeva. Při kácení stromu došlo k pádu větve, která dopadla na 36letého muže z Klatovska,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Na místo vyjely jednotky HZS Domažlice, SDH Nýrsko a SDH Všeruby. „Hasičům cestu na místo zásahu komplikoval terén. Silnice byla sice zpočátku zpevněná, ale dále v lesním úseku museli projíždět po lesní svážnici s hlubokými kolejemi a těžebními zbytky,“ řekla krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková a dodala, že hasiči pomáhali zdravotníkům při resuscitaci dřevorubce.

Snaha všech ale byla marná. „Na místo byl vyslán i vrtulník. Muž ale utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl,“ konstatoval krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

„Případ převzali policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. U zemřelého byla nařízena soudní pitva,“ uzavřela Ladmanová.

Nehoda u Hojsovy Stráže, při které se zranili dva lidé.
Němec vjel do protisměru, zranil sebe i řidičku druhého auta