Zatímco v pátek, ač k tomu počasí přímo vybízelo, zůstali lidé doma, sobota se z pohledu návštěvnosti skutečně vydařila. Už dopoledne přišly stovky lidí obdivovat staré automobily a motocykly na už třetí Veterány s Ferdinandem. „Tentokrát přijelo padesát aut a sedmdesát motorek,“ upřesnil Ondřej Chládek, organizátor veteránské akce.

Na nádvoří pivovaru návštěvníci oslavy 120 let pivovaru obdivovali krásu naleštěných automobilových a motocyklových veteránů.
V Benešově si připomínají 120 let Pivovaru Ferdinand

Návštěvníkům hrála benešovská bigbítová kapela Ruce nohy a přímo v interiéru pivovaru se hosté bavili Havlovou Audiencí v podání divadla D21. „Hráli ji ve sladovně v autentických kulisách,“ připomněla Eva Hendrychová z obchodního oddělení pivovaru s tím, že herci podali skvělé výkony a jeden z nich dokonce špičkový. Během představení vypil asi patnáct opravdových, nikoliv divadelních piv. „Jsem spokojená, představení i oslavy se lidem líbily a líbí,“ říkala Hendrychová.

Pak už na nádvoří vjela Tatra 12 s následníkem rakousko – uherského trůnu Františkem Ferdinandem d´Este, pána z Konopiště. Davy mu provolávaly slávu a zhusta ho zasypaly blesky fotoaparátů.
Habsburga, který zachránil benešovský pivovar před krachem a vtiskl mu podobu, jež se už 120 let téměř nezměnila, představoval skvěle Benešák Lukáš Pavlík. Scénky, kdy Ferdinand „péroval“ vojáky rakousko – uherské armády nebo když správci pivovaru předával povolávací rozkaz podepsaný císařem, se návštěvníkům slavnosti skutečně velmi líbily.

Na závěr oslavy zahrály rockově Rozjetý veverky.

Ilustrační foto.
Na neznámějším pochodu z Prahy do Prčic zkolaboval důchodce