„Schůzka byla podnětná a má konkrétní výsledky, které se postupně projeví v praxi. Nečekám ale, že se záležitost, která byla roky zanedbávána, podaří vyřešit okamžitě," řekl Martan.

Byl schválen i harmonogram dalších kroků 

Mezi konkrétními kroky jsou například vysekání křovin, jasnější vyznačení honebních pozemků a umístění informací pro obyvatele. „Domluvili jsme se na tom, že nadále budeme trvat na střílení vyššího počtu černé zvěře. Věříme, že všechny kroky, o které usilujeme, nakonec povedou k zlepšení situace," uvedla místostarostka Prahy 14 Irena Kolmanová (TOP 09).

Schválen byl i harmonogram dalších kroků a také vznikne dokument s trvalými opatřeními. „Stejná situace se opakuje už řadu let, ale nic koncepčního se tu dosud nedělo. Do tří týdnů bude hotový soubor opatření, jak problém vyřešit trvale," uvedla Krnáčová.

Radnice Prahy 14 uvažovala o pořízení pachových ohradníků 

Divoká prasata jsou přemnožena zejména v lesoparku Čihadla a parku U Čeňku. V několika případech již napadla psy. Myslivci v sobotu uspořádali hon, při kterém byli zastřeleni dva divočáci.

Radnice Prahy 14 uvažovala o pořízení pachových ohradníků, ty jí ale odborníci nedoporučili, neboť odpuzovací látka je založena na lidském potu, na který jsou zvířata ve městě zvyklá a ohradník by tak byl neúčinný.