Každý si zvolil takový, který je mu citově blízký. Účastníci tak zasadili například lípy, ale i ovocné stromy. „Vzniklo zde místo pro téměř sto padesát stromů. Letos jsme si to vyzkoušeli a věřím, že tímto nultým ročník založíme tradici, která směřuje k vytvoření aleje v délce téměř kilometr," sdělil hlavní organizátor dobrovolnické akce Igor Janás. Ten přítomné informoval o lokalitě a záměru i způsobu sázení stromů a jejich následné péči.

Každý strom v budoucí aleji bude označený jménem rodiny, osoby nebo skupiny, která ho přinesla a zasadila. Vše bude zanesené do mapy, kterou zpracují pracovníci Chráněné krajinné oblasti Pálava. Lidé se tak budou moci kdykoliv podívat, jak se právě jejich stromu daří. „Jsem ráda, že jsme se mohli připojit a podpořit dobrou věc," okomentovala akci jedna z účastnic.

K aktivitě se připojili i herec a básník Svatopluk Říčánek či v Mikulově žijící hudebník David Koller.

Téměř dvacítka nadšenců se sešla na bývalém vojenském cvičiště v Mikulově, aby tam společně vysázeli zakoupené stromy a dali základ nové aleji. Nechyběl mezi nimi ani hudebník David Koller, který se ve městě usadil.Zdroj: Ilona Salajková