V lese mezi obcemi Hudlice a Svatá se ve středu vznítil lesní stroj. Na místo požáru okamžitě vyjela jednotka berounských profesionálních hasičů společně s dobrovolnými hasiči ze Svaté.

„Po příjezdu hasiči zjistili, že ohnisko požáru je v motorovém prostoru stroje. Požár se snažili nejprve uhasit zaměstnanci firmy hasicími přístroji a sněhem,“ informoval mluvčí berounských provesionálních hasičů Milan Provazník.

Oheň už byl ale ve svém živlu a na jeho zkrocení stabilní práškové hasicí zařízení stroje nestačilo. „Na jeho likvidaci museli hasiči nasadit proud vody. Požár se jim podařilo zlikvidovat během několika minut,“ uvedl Milan Provazník.

Nesnadný přístup k požáru

K následnému ochlazování stroje bylo zapotřebí větší množství vody, kterou autem přivezli králodvorští hasiči.
„Místo požáru bylo špatně přístupné pro naši techniku a zhoršenou sjízdnost měla i komunikace, po které jsme k zásahu jeli. Zaměstnanci svým počínáním podle mne významně přispěli k uchránění kabiny a přední části stroje před plameny,“ poznamenal Milan Provazník.
Na lesní cestu došlo během požáru k úniku některých provozních kapalin ze stroje. Z tohodo důvodu byla na místo povolána i firma na odstranění kontaminované zeminy.

Příčina a výše škody způsobené požárem je předmětem šetření.