„Hlavně, ať už se něco děje. Jezdím denně do Prahy a na Černém mostě jsem rychleji než z Března do Olympie,“ říká řidička Andrea. „Největší brzda je křižovatka u Řepova. Tu předělat na kruháč s odbočovacími pruhy a určitě by se to zlepšilo. Vždyť aut bude jen víc a víc,“ zamýšlí se David Jancák. „V hospodách nekouříme, což takhle zakázat i auta?“ glosuje nepříjemný problém Luboš Rosenkranz.

Komplikace na výjezdu z města působí hned několik faktorů. U Olympie se do dvou pruhů a následně do jediného sbíhá sjezd z dálnice D10, Jičínská ulice a výjezd z parkoviště od Olympie, tu a tam zablokuje hlavní tah vlak, který silnici první třídy křižuje, křižovatku u Řepova ucpávají kamiony, které míří do východní průmyslové zóny, a do toho všeho celá řada řidičů neumí správně používat takzvaný zip, tedy techniku postupného řazení vozů do jediného pruhu. Kolona se tak logicky prodlužuje.

Ilustrační foto
Letní opilce v parcích budou hlídat kamery

Podle Ředitelství silnic a dálnic však situace zůstane stejná ještě minimálně několik let. Řešením má být výstavba obchvatu, který by propojil Martinovice s kosmonoskou průmyslovou zónou. Jeho realizace je však podle mluvčí ŘSD Niny Ledvinové ještě v nedohlednu.

ŘSD již sice zajistilo vypracování EIA, tedy hodnocení vlivu stavby na životní prostředí, biologické hodnocení, předběžný geotechnický průzkum a získalo i souhlasné závazné stanovisko pro zpracování dokumentace pro úřední rozhodnutí, další kroky, které je však teprve třeba podniknout, jsou však v kompetenci jiných orgánů. 

Navrhovaná trasa nové osmikilometrové silnice totiž v některých obcích zatím není v souladu s územním plánem (případ Židněvsi, Plazů a Sukoradů, které chtějí překážku odstranit do konce roku), a tak není možné zadat ani vypracování projektové dokumentace. „Termín zahájení stavby je uvažován nejdříve v polovině roku 2022,“ uvádí mluvčí ŘSD. Zkušenosti naznačují, že realizace takového projektu by mohla trvat zhruba osm let.

Přestavbu křižovatky u Plazů a Kolomut na okružní nebo vybudování nového jízdního pruhu v úseku od Olympie k halám u Řepova, které by řada řidičů uvítala, Ředitelství silnic a dálnic neplánuje.

Budova, kde vzniká komunitní centrum
K nezávislosti seniorů přispěje sousedská pomoc

Ohlasy z Facebooku
Vojtěch Navrátil
Dnes to stálo od Židněvsi až po Hypernovu už před půl šestou. Mazec. A to tudy jezdím denně.

Radek Navrátil 
Hlavně nechápu, kterej trotl přenastavil interval v Řepově na křižovatce tak, že teď už to stojí i ve čtvrt na šest ráno směrem do Boleslavi.

Radka Urbanová 
Češi bohužel neumějí zip. Od Mountfieldu na světelnou křižovatku jsme jeli patnáct minut.

Petra Vocásková 
Nevím, jestli by kruháč byl řešení, protože auta na kruháči mají přednost. Spíš by to chtělo něco udělat s přejezdem.

Filip Dittrich 
V Boleslavi je celkem drahá MHD, autem se dá dojet i levněji. Ale uvědomil si taky někdo, že chybí chodník pro pěší od Olympie ke křižovatce u Řepova?

Lenka Dusilova 
Určitě by to vyřešil sjezd z dálnice u Kosmonos do průmyslové zóny Plazy-Řepov. Kamiony to u Hypernovy blokují, a když jede ještě vlak, tak to je vůbec potěšení. Možná by byl vhodnější kruhový objezd místo semaforů. A zipování je další věc…

David Brož 
Je třeba zamyslet se nad dojížděním autem do práce. Od doby co zavedla Škodovka roční pronájem auta, jezdí každý sám z vesnice, a tak se to navýšilo několikanásobně. Aut přibývá a bohužel bude. Nic proti dojíždějícím, ale vytáčí mě i to, když škodovák bydlí u Kauflandu a jede na 8. bránu autem, jen aby dokázal, že na to má.

David Šlégl 
Tohle pan primátor řešit nebude, to je špína na kraji města. On raději bude řešit opravené chodníky a květinové válce uprostřed města.

Jiřina Suchá
Ještě bych přidala kruhový objezd u Kolomut. Vůbec jsem nepochopila loňskou rekonstrukci křižovatky. Kruháč by se tam vešel.

Petr Mašek s Vláďou Hlaváčem na Pizzo Badile
Petr Mašek míří na skály, chystá se na Dhaulágiri