Policisté z Chebu provedli 19. září současně čtyři domovní prohlídky a šest prohlídek jiných prostor. Při domovních prohlídkách zajistili větší množství marihuany, krystalické látky obsahující metamfetamin a v jednom případě pěstírnu marihuany. Zadrželi šest osob ve věku 34 až 74 let, které začali trestně stíhat. Čtyři osoby jsou obviněny z pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obvinění si po delší dobu obstarávali bez povolení za účelem dalšího prodeje drogy. Ty nejprve přechovávali a následně prodávali lidem na Chebsku.

Nejstarší zadržená žena a další muž byli obviněni z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba také obstarávali a prodávali drogy. Policisté všechny osoby zadrželi. Včera podali policisté podnět státnímu zástupci k podání návrhu na jejich vzetí do vazby. V případě prokázání viny hrozí čtyřem osobám trest odnětí svobody dva roky až deset let. Nejstarší ženě a poslednímu muži hrozí v případě prokázání viny vězení na jeden rok až pět let.

Chebští kriminalisté minulý týden také obvinili 22 letého muže. Muž spolupracoval s dalšími čtyřmi lidmi, z nichž tři jsou cizinci, přičemž počet účastníků při jednotlivých nákupech marihuany nebyl vždy stejný. Tyto osoby jezdili do Plzně, kde nakupovali marihuanu ve větším množství. Ve dvou případech jednalo o nákup 500 gramů marihuany, kterou cizinci převáželi do Německa a se značným ziskem prodávali. Prodejce drog z Plzně měl také přijet do Aše, kde se uskutečnil nákup 200 g marihuany, která byla také vyvezena do Německa. Obviněný mladík sám opakovaně prodával marihuanu dalšímu cizinci, který ji poté převážel za hranice. Prodal nejméně 45 gramů marihuany. Proti cizincům a jednomu Čechovi je vedeno samostatné trestní řízení v Německu.

Ilustrační foto.
Opilec napadl záchranáře, jednoho poranil

V pondělí v obci Hroznětín v Bystřici si všímavý obyvatel kolem 14. hodiny všiml podezřelého chování muže, který nahlížel do oken domů. Zalarmoval policii a během několika minut přijela hlídka z Ostrova. Policisté zjistili totožnost a při kontrole zjistili, že muž má u sebe dva plastové sáčky bílé krystalické látky a v papírovém obalu travní sušinu. Neoprávněně tak pro vlastní potřebu přechovával u sebe v množství větším než malém psychotropní látku.

Karlovarští kriminalisté ještě tento den obvinili dalšího muže. V neobydleném objektu na Sokolovsku měl 41letý muž pěstovat rostliny konopí v různých stádiích růstu za využití umělého osvětlení, ventilačního systému, závlahového systému a hnojiv. Sokolovští kriminalisté v úterý na místě našli 232 rostlin konopí ve třech různých stádiích růstu a větší množství sušiny. Vše budou ještě zkoumat. Tentýž den začali muže trestně stíhat.

Téměř dva stejné případy pěstování konopí zjistili policisté v Sokolově a v Chebu. Čtyřiačtyřicetiletý muž pěstoval v Sokolově na balkoně svého bytu dvacet kusů marihuany.
Ve čtvrtek předali kriminalisté muži ze Sokolova usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin nedovolené pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku. V případě odsouzení hrozí 44letému muži až tříletý trest odnětí svobody. Muž z Chebu si tentýž den vyslechl podezření z přečinu. Vypěstoval v obývacím pokoji a na balkoně 19 rostlin konopí.