Ministerstvo financí chce podle materiálu pro rozhodování zastupitelů do domu v Cihelné ulici přesunout některé své složky, které sídlí v objektech, které se budou v příštích letech opravovat. Dům stojí mezi Karlovým a Mánesovým mostem. Znalec ocenil pozemky a stavby na 89,5 milionu korun, cenu obvyklou stanovil na 120 milionů Kč.

Praha získá objekt školy v Jahodové ulici

„Je to jedna z lukrativních nemovitostí, které má hlavní město, byť by měla projít rekonstrukcí. Uvažovalo se i jejím o využití pro kulturu. Pokud ji ale město opravdu nepotřebuje, měla se prodat," řekla v diskusi zastupitelka a místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. Radní Procházka k tomu dodal, že v další směně majetku se státem je připraveno, že Praha další nemovitosti v centru města získá.

Praha místo domu na Kampě získá objekt školy v Jahodové ulici v Záběhlicích, v němž nyní sídlí Vyšší odborná škola sociálně právní. Město se podle důvodové zprávy k tomuto bodu jednání zastupitelstva snaží získat budovu od ÚZSVM už od roku 2007, v současné době ji má vypůjčenou. Znalci ji ohodnotili na cenu obvyklou ve výši 91 milionů korun.

Město získá i pozemky v Libni 

„Jde jen o část areálu školy, další část už město vlastní. Ptali jsem se městské části, jestli ji potřebuje, a nepotřebuje. Stejně o změnu nepožádala ani Vyšší odborná škola sociálně právní, která v něm sídlí," řekl předseda zastupitelského klubu TOP 09 Václav Novotný.

Současně se školou získá město pozemky v Libni za 19,8 milionu korun u Zenklovy ulice. Součástí směny je také objekt v Dalejském údolí, který přes 20 let využívá Český svaz ochránců přírody. Jeho odhadovaná cena je asi 624 tisíc korun. Rozdíl v hodnotách směňovaného majetku ve výši čtvrt milionu korun doplatí město.

Čtěte také: Praha ruší 14 let starý projekt stavby domů na Hanspaulce