Podle dokumentů, které má Info.cz k dispozici, magistrát v přestavbě počítá i s rekonstrukcí Velké sportovní haly a záchranou divadla Spirála, u kterých původně zvažoval demolici. Vedle toho plánuje rekonstrukci Průmyslového paláce, u kterého by jen náklady na výstavbu repliky jeho vyhořelého levého křídla měly dosáhnout téměř miliardy korun. S dokončením paláce magistrát počítá v roce 2025.

Vlastníkem areálu je Praha 

V minulosti byl areál Výstaviště využíván pro pořádání Matějské pouti, koncertů, konferencí, výstav i veletrhů, nebyl však celý využit. Do konce roku 2014 ho měla v pronájmu Incheba.

Od 1. ledna 2015 se o něj ale stará firma Rozvojové projekty Praha, jejímž stoprocentním vlastníkem je Praha. Mesto podle Info.cz počítá s rozdělením Výstaviště na několik zón - relaxační, sportovní, kulturní, zábavní a open air.

Chystá se i prostor pro grilování 

V areálu vznikne i několik nových objektů, například přírodní koupaliště, takzvaný biotop. Novinkou má být i prostor pro grilování, který je běžný v západoevropských městech.

Primátorka prý počítá i se zachováním Matějské pouti, chce ale zvednout její úroveň. V prostoru bývalého Bruselského pavilonu, který shořel v roce 1991, vznikne park soch a vodních her. Obnovou by ale měla projít i takzvaná bruselská brána, doplnil web.

Čtěte také: Místo vyhořelého křídla Průmyslového paláce bude provizorní hala