Spekuluje se o tom, že na prosincovém zasedání ho zastupitelé sesadí z funkce. „Strany, které v krajských volbách neuspěly, si chtějí zahojit své stranické rozpočty, a dostat se tak do vedení našeho obvodu. Odstřihli jsme je od finančních zdrojů a ti politici to teď nesou jako ztrátu," reaguje Hýbner, který dlouhodobě kritizuje ústecký magistrát.

Právě tento negativní vztah může stát i za jeho případným odvoláním. Nepřímo to potvrzuje zastupitel Jan Tvrdík (ODS), bývalý starosta obvodu a neúspěšný kandidát na senátora. Právě o něm se mluví jako 
o Hýbnerově nástupci.

VYMEZIL SE PROTI MAGISTRÁTU

„Jestli se chystá nějaká změna, nedokáži teď říci, byl jsem delší dobu v nemocnici. Situace ale není dobrá, pan starosta Hýbner se vymezil proti magistrátu, a to je špatně, odnáší to celý obvod," reagoval Tvrdík. Z kuloárů se navíc ozývají hlasy, že zastupitelé „sestřelí" z pozice i místostarostu Karla Kariku.

„Dostávají se ke mně nejrůznější verze a fámy. Nevím, jaký je důvod pro to nás sesadit, a popravdě ani nemám čas o tom přemýšlet. Věnuji se práci a do té doby nebudu tyto politické hrátky komentovat," reaguje Karika. Na jeho místo by měl podle informací Deníku nastoupit Martin Fišer (TOP 09).

On sám své politické angažmá ve vedení obvodu nevyloučil. „Kdybych tvrdil, že bych pozici místostarosty nevzal, byl bych alibista. Není to pro mě sice životně důležitá věc, ale jednou jsem byl lídrem ve volbách, takže bych se nechtěl zříkat zodpovědnosti," uvedl Fišer.

Uvažuje se též o druhém místostarostovi. Tím by mohl být Jiří Mach (bývalé ANO). „V daném okamžiku bych do celé záležitosti nerad vstupoval. Co se týká současného vedení obvodu, není všechno tak, jak by mělo být. Jsou tam dost slušné rezervy. Na nejbližší radě o tom budeme hovořit," podotkl Mach.