Na cca 138 milionů korun (bez DPH) vyjde generální oprava Pattonova mostu v Plzni, která začne zhruba za tři měsíce na nejfrekventovanější plzeňské silnici mezi Lochotínem a centrem města. Je to přibližně o 70 milionů korun méně, než se původně předpokládalo. S touto cenou a také se sedmiletou zárukou na dílo vyhrálo výběrové řízení na opravu sdružení firem Colas CZ a Colas Rail.

„Výsledky tendru byly jednoznačné. Jsme rozhodně schopni to postavit," prohlásil ředitel plzeňské pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Zdeněk Kuťák. Přiznal, že poměrně nízkou cenu, kterou firma slíbila ve výběrovém řízení, si nechal přezkoumat. Konkrétně to, zda není mimořádně nízká. „Je to přece jen asi 67% předpokládané ceny," vysvětlil Kuťák.

Nikdo ale nic nezpochybnil, ani ve výběrovém řízení se neobjevily námitky. V nejbližší době tedy ŘSD podepíše smlouvu a předá staveniště. „Samotné stavební práce začnou na jaře příštího roku," prohlásil Kuťák.

Z vysoutěžených 138 milionů korun bude platit ŘSD necelých 105 milionů, město Plzeň se na stavbě podílí sumou kolem 33 milionů. Financovat bude zejména tramvajové kolejiště.

V březnu se na přetížené Karlovarské ulici potkají dvě akce najednou. Kromě Pattonova mostu začne ve stejnou dobu i rozšíření Karlovarské o další jízdní pruh. Město to bude stát dalších 30 milionů korun. „Teď jdeme do soutěže. Vybereme dodavatele do jara a okamžitě začneme, tak, abychom začali současně s rekonstrukcí mostu Generála Pattona," řekl technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).