Ačkoliv se městu Rakovník zisky snížily, přesto se o zdražení nemluví. Pokles tržeb je především ovlivněn zavedeným desetiminutovým stáním zdarma a snížením ceny parkovného za první dvě hodiny.

„Zdražení v tuto chvíli neplánujeme. Desetiminutové stání zdarma a nižší parkovné je vstřícným krokem vůči občanům nejen města, ale také okolních obcí, aby si mohli vyřídit krátkodobé záležitosti. Je to i projev podpory živnostníkům na náměstí. Nechceme na parkování za každou cenu vydělávat," reagoval na dotaz Deníku starosta Rakovníka Pavel Jenšovský (ČSSD).

Více aut v centru města i v okolí

Podle něj se nezvyšuje jen počet automobilů v centru města, ale i v jeho okolí. V době dopravních špiček a před vánočními svátky je kvůli kolonám na Pražské ulici téměř nemožné vyjet z centra.

Do konce letošního roku by mělo dojít k modernizaci závorového systému v centru, kdy dojde k odstranění takzvané výběrčí budky, místo toho tam přibudou dvě automatické výjezdní závory. „Pokud se vše podaří administrativně vyřídit, změna se uskuteční do konce roku. Poté budeme řešit i další věci týkající se ceny," dodal starosta Jenšovský.

Porovnání tržeb, vjezdů a výjezdů na náměstí v Rakovníku.Zdroj: Městský úřad Rakovník

Čtěte také: Odstranění 'výběrčí budky' v Rakovníku je o něco blíže