Tři opoziční uskupení totiž získala čtyři mandáty v sedmičlenném zastupitelstvu a podle slov bývalého starosty Ladislava Čížka budou usilovat o post starosty i místostarosty.

„Volby dopadly podle předpokladů 4:3, ale mohlo to být i naopak. Situace to tedy není uspokojivá, nejsem z toho moc nadšen. Volby jsme vyhráli o jeden mandát, což není dobré. Ale lidé v obci jsou optimisté, chtějí mít klid," říká Ladislav Čížek. Na dotaz, zda bude opět usilovat o post starosty, říká, že nikoliv.

„Starostou být nechci, eventuálně vypomůžu jako místostarosta," říká Čížek. Jak zároveň naznačil, budou usilovat o všechny posty.
„Některým lidem se to nebude možná líbit, ale pokud chceme, aby obec fungovala, jinak to nejde," zhodnotil situaci Čížek. Tři opoziční zastupitelé tak budou, s nadsázkou řečeno, jen do počtu. Spolu s Janem Onakem jde o Viléma Szaba ze stejné Iniciativy a Katrin Brandner z Nezávislých za rozvoj obce.
K nezávislým kandidátům Opět spolu Ladislava Čížka a Václava Mikeše se přidají René Glos (SNK pro obec klidnější) a Danuše Suchánková (Venkov s rozumem).

Současný starosta vyhlásí ustanovující zastupitelstvo zhruba za tři týdny. „Bohužel naše dvě sdružení budou mít menšinu v zastupitelstvu a nevidím zatím žádnou možnost partnera pro jednání a pokračování ve vizi, kterou jsme si pro rozvoj obce dali. Tak to se nedá nic dělat. Respektuji výsledek, je to přání voličů, aby se to vrátilo zpátky," říká současný starosta Josefova Jan Onak.

Zastupitelstvo se kvůli neshodám rozpadlo už v dubnu. Zatímco část obce stojí za současným starostou Janem Onakem, ta druhá by chtěla vidět jeho odchod a možná návrat tehdejšího dlouholetého starosty Ladislava Čížka. Na dva tábory se obec rozdělila kvůli údajné neschopnosti vzájemné komunikace. Čížek obviňuje starostu, se kterým společně v posledních volbách kandidoval, že nechce slyšet jiné názory než ty své.

Volební účast byla v Josefově 74,03% a zvolení zastupitelé jsou:

Volební strana č. 1 – Nezávislí za rozvoj obce
1. Katrin Brandner, 37 let, počet hlasů 75

Volební strana č. 2 – Sdružení nezávislých kandidátů – Opět spolu
1. Ladislav Čížek, 65 let, 102 hlasů
2. Václav Mikeš, 61 let, 63 hlasů

Volební strana č. 3 – Sdružení nezávislých kandidátů – Pro obec klidnější
1. René Glos, 45 let, 103 hlasů

Volební strana č. 4 – Venkov s rozumem
1. Danuše Suchánková 59 let, 61 hlasů

Volební strana č. 5 – Iniciativa občanů za rozvoj obce Josefov
1. Jan Onak 48 let, 105 hlasů
2. Vilém Szabo 57 let, 76 hlasů