Ovšem daleko častější jsou dopravní nehody, na kterých se podílel alkohol – a také problémy opilých osob ležících na zemi (často i v dětském věku), jež potřebují zajistit pomoc často už jen proto, aby nepřišly k vážnější újmě.

Ilustrační foto
Pálení čarodějnic. Lidi čeká zábava, hasiče krušná noc

Čarodějnická noc z pohledu sice z pohledu strážníků představuje mimořádnou událost vybízející k oslavám (ať už v rámci tradic nebo třeba jen z radosti nad příchodem jara) – ani čarodějnice však nemají kouzelnou moc v tom smyslu, že by pod jejich vlivem přestaly platit paragrafy; že by se snad mělo přivítat oko, nebo dokonce obě oči nad dodržováním ustanovení zákonů a vyhlášek.

Ilustrační foto.
Kuřáky vyžene z hospod zákaz. Už za měsíc

Monitorování rušení nočního klidu

Na to, že její hlídky takto postupovat nemíní, upozornila Městská policie Praha na svých webových stránkách.

„Strážníci se v rámci kontrolní činnosti zaměří na dodržování veřejného pořádku, zejména vyhlášek hl. m. Prahy zakazujících rozdělávání ohně ve veřejné zeleni a popíjení alkoholu na veřejnosti v místech, kde je to zakázáno,“ varuje účastníky oslav s upozorněním, že v případě porušení pražských vyhlášek jde o přestupky, za které hrozí pokuty až do výše 5000 korun.

„Hlídky budou kontrolovat i požívání alkoholu nezletilými osobami a monitorovat rušení nočního klidu,“ upozorňuje dále web městské policie. Neopomíná zdůraznit, že i při dodržování všech pravidel může být oslava filipojakubské noci příjemná – a hlavně bezpečná.

Majáles v Praze.
První máj pohlídají těžkooděnci i policisté se psy a na koních