Manžel zůstal doma sám. Žena odjela na dovolenou. Vzorný muž po celou dobu zaléval zahradu, aby neuschla. Při zalévání záhonu růží ho ale napadlo, že by se i tato situace dala nějak využít. „Co kdyby mi voda ze zalévání vytopila celý byt?“ pomyslel si. Na pojišťovnu pak nahlásil, že zapomněl zavřít kohoutek. Do protokolu pak napsal. „Díky tomu došlo k vysmeknutí hadice na zalévání a vytopení bytu za 370 950 korun.“

Nedostal ale nic. Když se o vytopený dům začali detailněji zajímat v pojišťovně, zařadil zpátečku. „Prohlásil, že se vlastně zmýlil a že se vzdává pojistného plnění, a sám požádal o uzavření této pojistné události,“ řekl mluvčí České pojišťovny Tomáš Zavoral, která případ vytopeného domu vyšetřovala.

Jen za prvních devět měsíců roku tato pojišťovna odhalila podvody za dvanáct a půl milionu korun. Patří mezi ně případy, které se pravidelně opakují, ale i originality, které překvapí.

Mezi ty se dá zařadit i oznámení slečny, která si na Liberecku měla ublížit na pouťovém kolotoči. „Mladá dáma tam po pouťové zábavě nahlásila poškození zevních genitálií, které jí způsobil místní kolotoč. Škodu ve výši několika desítek tisíc pak chtěla zaplatit z odpovědnostní pojistky provozovatele této pouťové atrakce,“ popsal Zavoral.

Zábava se vymkla

Kolotoč v tom ale byl nevinně. Pouťová zábava se totiž dívce poněkud vymkla z rukou. „Tržná poranění intimních partií jí nezpůsobila sedačka kolotoče, ale pět mladíků, se kterými se rozhodla vyzkoušet netradiční sexuální praktiky,“ překvapil vysvětlením mluvčí.

Mezi pojistné podvody, které se opakují stále dokola, patří dopravní nehody. „Někteří řidiči se snaží jednu a tutéž škodu uplatnit několikrát,“ vysvětlil Zavoral. Po nehodě tak majitelé aut zajdou do několika pojišťoven a myslí si, že jim všude škodu zaplatí. Jenže pojišťovny si tyto informace i fotodokumentaci předávají.

Nepodařilo se to ani řidiči z Liberecka, který nahlásil nehodu, při které mu řidička nedala přednost. „Klasická dopravní nehoda, která však ve zcela totožném znění byla nahlášena již o šest měsíců dříve u jiné pojišťovny,“ podotkl Zavoral. Řidič tedy nedostal nic.