Bagr se nadále zakusuje pod úrovní někdejšího hlediště do navážky, která tvořila nestabilní podklad pro areál letního kina.

Provozní budova správy zámeckého parku je už uvolněná od sevření třímetrového sesuvu, který se zastavil o její zadní zeď. Tlak zeminy, která se sesunula v sobotu 5. listopadu odpoledne, ji však částečně poškodil.

Pro zjištění složení podloží nechala vlašimská radnice provést pět průzkumných vrtů. „Čekáme na zprávu a zpracování projektu, jak pokračovat," uvedl místostarosta Karel Kroupa. „Další práce odložíme na jaro," upřesnil zástupce starosty.

Najde město peníze na obnovu kina?

Správě zámeckého parku se povedlo původně zavalené stroje uvolnit a nyní dokončují prvotní zpracování dřevní hmoty. Náklady na obnovení letního kiny by představovaly předběžně 50 milionů korun.

Vlašim by se musela vzdát některých z investic, jež si zapracovala do rozpočtového výhledu pro roky 2017 a 2018. Na výstavbu parkovacího domu a rekonstrukce komunikace i vodovodu hodlala uvolnit 35 milionů korun. Na rekonstrukci Kulturního domu Blaník je plánovaných 12,5 milionu korun.

Ve sportovním areálu Na Lukách by mělo vzniknou dopravní hřiště a ubytovací kapacita za 17 milionů korun. Do zajištění sociálního bydlení hodlá radnice vložit 29 milionů.

Čtěte také: Hlavní budovu správy parku ve Vlašimi stále tíží tři metry závalu