Příroda vs. chemie
Naši předci spoléhali výhradně na léčivé účinky bylin. S příchodem 20. století nastává farmaceutický boom a přínos přírodních léků neprávem ustupuje do pozadí. Výzkumy při tom ukazují, že přírodní léčiva mohou být stejně účinná jako chemicky vyrobené přípravky.


Podstatné rozdíly
• Bylinné léky jsou směsí mnoha chemických látek, které rostlina obsahuje. Uměle vyráběný přípravek obsahuje pouze jednu, či málo chemických sloučenin.
• Přírodní léky jsou považovány za méně účinné než umělé. Nižší koncentrace léčivých látek ale zaručuje bezpečnost při dlouhodobém užívání.
• V případě závažných zdravotních stavů musí i přírodní léky ustoupit chemickým přípravkům.


Šálek pro zdraví
Zdravotní výhody činí z bylinných čajů lék proti mnoha neduhům. Slabé odvary jsou zase skvělou formou každodenní hydratace.
Heřmánek. Užívá se při žaludečních obtížích provázených napětím v břiše, nadýmáním a pocitem plnosti. K zevnímu užití se hodí při zánětlivých onemocněních kůže a sliznic.
Meduňka. Ulevuje od nervového vypětí a při poruchách spánku. Tradičně se užívá k léčbě mírných zažívacích obtíží.
Jitrocel. Zmírňuje kašel a uvolňuje hleny. Používá se při zánětech horních cest dýchacích. Odvar lze použít i ve formě obkladů při zánětlivých onemocněních kůže.
Ibišek. Snižuje krevní tlak, obsahuje vysoké množství vitaminu C i antioxidantů a pomáhá v boji proti volným radikálům.


Prověřená kvalita
Dejte přednost registrovaným léčivým přípravkům před potravinovými čaji. Jejich kvalita značně kolísá a jedinou povinností výrobce je zaručit zdravotní nezávadnost. Pro čaje registrované jako léčivé přípravky naopak platí přísná pravidla. Suroviny i hotové výrobky podléhají kontrolám, které zaručují léčivé účinky. Výsledkem jsou kvalitní bylinné čaje, které pomáhají v boji proti mnoha zdravotním neduhům.

Zdroj: www.megafyt-pharma.cz

KOMERČNÍ PREZENTACE