Abychom mohli všechny možnosti srovnávat objektivně, vytvořili jsme si hypotetickou situaci: čtyřčlenná rodina na dovolené v České republice dostane chuť na svíčkovou*. Jaké má možnosti? Jít do restaurace, uvařit si ji, objednat si kompletně připravené jídlo (například z HamHam.cz).

 A my se ptáme:

1)    Kolik za jednotlivé varianty zaplatíte?

2)    Kolik vás to bude stát času?

3)    Jaké jsou výhody varianty?

4)    Jaké jsou nevýhody varianty?

*Možná by vás nenapadlo vařit na dovolené zrovna svíčkovou, ale ať už si zvolíte jakékoliv  jiné jídlo, na výsledek srovnání to nebude mít vliv.

Možnost 1.: Půjdete na svíčkovou do restaurace

1. Za svíčkovou zaplatíte v průměru 150 korun za porci. Abyste se nezadusili knedlíkem, budete ji potřebovat něčím zapít. Jeden nápoj vás vyjde asi na 35 korun. Jít na svíčkovou do restaurace tak bude průměrnou rodinu stát 740 Kč, s dýškem 750 až 800 korun.

2. Cesta do restaurace a zpátky, vyřizování objednávky a placení vám z dovolené ukrojí asi hodinu a půl vašeho času.

3. Výhodou restaurace je, že se najíte všichni, i když jeden člen rodiny má zrovna chuť na něco jiného. Tato varianta je také úplně bez práce a časově méně náročná.

4. Stravování na dovolené v restauracích je nejdražší variantou. Pokud byste chodili na obědy i večeře, utratíte na týdenní dovolené čtyřčlenné rodiny asi 10 000 korun. Také riskujete, že v dosahu vašeho ubytování nenajdete restauraci, se kterou budete spokojení.

Možnost 2.: Uvaříte si oběd sami

1. Ingredience na 4 porce vás budou stát necelých 300 korun. Zakoupené nápoje vás vyjdou na 50 korun, za kompletní oběd tak zaplatíte cca 350 korun.

2. S nákupem, přípravou jídla, vařením, servírováním, mytím nádobí a úklidem vás jedno vaření obere o čtyři až pět hodin dovolenkového času.

3. Výhodou této možnosti je, že si uvaříte jídlo tak, jak jste zvyklí a jak vám chutná. A jedná se o nejlevnější srovnávanou možnost.

4. Vařit si na dovolené sami je časově velmi náročná varianta. A strávit půl dne u plotny většina lidí za dovolenou ani nepovažuje. Navíc se často stane, že zapomenete koupit nějakou potřebnou ingredienci, čímž si vaření zkomplikujete. Také musíte mít k dispozici kompletní kuchyňskou výbavu.

Zdroj: hamham.cz s.r.o.

Možnost 3.: Objednáte si hotové jídlo z HamHam.cz

1. Pro čtyřčlennou rodinu vám stačí objednat si tři větší balíčky omáčky s masem a jeden houskový knedlík. To vás vyjde na 359 korun. Když připočítáme zakoupené nápoje a dopravné, jsme na 508 korunách. Při objednávce nad 2 000 korun ale máte dopravné zdarma. Varianta objednaného hotového jídla vás tak vyjde na 409 až 508 korun.

2. Připravené chlazené jídlo ohříváte 10 minut. Úklid zabere minimum času. Omáčka se ohřívá přímo v sáčcích, vyhnete se tak mytí hrnců. Včetně objednávky vám tato varianta zkrátí dovolenou o maximálně půl hodiny.

3. Jídlo je uvařené profesionálním kuchařem z kvalitních surovin. Snadno a rychle se ohřívá, jde o nejrychlejší srovnávanou variantu. V porovnání s restaurací navíc výrazně ušetříte. A uvařit každému členu rodiny úplně jiné jídlo není žádný problém, i tak vám stačí jediný hrnec.

4. Nevýhodou chlazených hotových jídel je, že musíte být na místě, kde máte k dispozici ledničku. Hotové jídlo z HamHam.cz se tedy nehodí na každou dovolenou.

Závěr našeho srovnání

Pokud je naším záměrem dobře se na dovolené najíst a zároveň ušetřit čas i peníze, nejvýhodnější je 3. srovnávaná varianta - objednávka hotových jídel. Získáte kvalitní a dobře uvařené jídlo, cenově výhodné a naprosto snadno a rychle připravené. Je ale třeba dobře zvažovat, kde si hotové jídlo na dovolenou nakoupíte. V supermarketu najdete pouze omezený sortiment, často uvařený z nekvalitních surovin. Vyzkoušet můžete námi srovnávané HamHam.cz. Vyberete si z desítek oblíbených jídel, která vám vydrží v lednici až tři týdny a k jejich přípravě potřebujete pouze deset minut vašeho času. Podívejte se i na stránku s recenzemi zákazníků, najdete tam spoustu doporučení a zkušeností.

 Nejedete na rodinnou dovolenou? Zde máte další čtyři důvody, proč i tak vyzkoušet HamHam.cz

1.        Máte starší děti, které tráví prázdniny samy doma, a potřebujete jim zajistit oběd.

2.       Jedete na dovolenou s kamarádkami a manžel si sám doma neuvaří.

3.        Ve vedrech jste ochotní trávit vařením maximálně pár minut.

4.       Hostíte na chalupě rodinu či známé a chcete se snadno a výhodně vytáhnout dobrým jídlem.