V Nošovicích, jen 7 kilometrů od Frýdku-Místku, se nachází jeden z klenotů českého pivovarnictví – pivovar Radegast. Základní kámen pivovaru byl položen roku 1966 a první várka lahodného moku spatřila světlo světa o 4 roky později. Moravský pivovar dostal své jméno podle pohanského boha Radegasta, který byl uctíván jako bůh ohně, slunce, sklizně a pohostinnosti. Oheň i slunce v plné a pro Radegast typicky hořké chuti nalezneme dodnes. Pivaři je Radegast vyzdvihován právě pro svou výraznou hořkost, kterou pivu vtiskl první sládek Jaromír Franzl.

Během roku je Radegast otevřen veřejnosti a stal se oblíbeným a vyhledávaným cílem letních toulek Moravskoslezským krajem. Na prohlídce pivovaru Radegast se seznámíte s jeho historií a varním procesem piva, navštívíte výrobní provozy a poznáte, jak se v pivovaru vyrábí slad z vybraného hanáckého ječmene. Ve varně, samotném srdci pivovaru, uvidíte pivovarské pstruhy dohlížející na bezvadnou kvalitu vody. Ze speciální místnosti, připomínající ležácký sud, můžete nahlédnout do ležáckého sklepa. Prohlédnete si, jak probíhá plnění piva do lahví na stáčecí lince s kapacitou 50 000 lahví za hodinu. Prohlídka je pro starší 18 let završena ochutnávkou správně hořkého piva Radegast ve vyhlídkové věži nad pivovarem.

Prohlídky pivovaru pro veřejnost v češtině se konají v úterý a čtvrtek v 16:30 hodin, v sobotu a neděli v 11:00 a 15:00 hodin.


Pro opravdové fajnšmekry je připraven zážitkový program „Škola čepování Radegast". Čekají vás tři hodiny nabité zábavou a dobrým pivem. Tento program nabízí kromě prohlídky pivovaru a seznámení se s varním procesem i dvouhodinové posezení v pivovarském klubu. To vám zpříjemní vynikající pivo Radegast a škola čepování pod vedením pivovarského odborníka. Pod jeho dohledem si také sami vyzkoušíte správně pivo načepovat. Ti zdatnější získají certifikát. Školu čepování v pivovaru Radegast si naplno užijete hlavně s přáteli. Minimální počet osob pro rezervaci je 10 a program si můžete objednat i mimo otevírací dobu Návštěvnického centra.

V Návštěvnickém centru je také otevřen Radegastův obchod se širokým sortimentem zboží, nevšedními dárky, nápojovým sklem a dalšími „pivními specialitami", které je možné objednat i v internetovém obchodě www.eshop.radegast.cz.
Otevírací doba Návštěvnického centra a Radegastova obchodu:
Duben – září: úterý – sobota 10 – 18 hod, neděle 10 – 16 hod
Říjen – březen: úterý – sobota 10 – 18 hod.

Pivovar Radegast
739 51 Nošovice
+420 558 602 566
exkurze@radegast.cz
www.pivovar.radegast.cz

KOMERČNÍ PREZENTACE