Káva je dnes takřka vědním oborem a příprava různých druhů kávy s mléčnou pěnou doslova uměleckou disciplínou. Jeden z nejlepších českých baristů Petr Čapek se kávě věnuje řadu let. Své žáky a účastníky seminářů učí podle motta: „Pracuj s kávou, jakoby měla duši. Ona ji totiž má."

„Se svou společností GastroKafe CB jsme si V České republice dali za cíl zlepšit kávovou kulturu. Provádíme osvětu u příznivců kávy. Školíme odborný personál v jednotlivých provozech, provádíme semináře a kurzy pro baristy. Tímto chceme zvýšit kvalifikaci osob pracujících ve všech oborech spojených s kávou."

Semináře, které Petr Čapek nabízí, jsou většinou jednodenní s přestávkou na oběd a rozděleny do dvou základních linií podle stupně zkušeností a požadavků zúčastněných. Můžete zvolit seminář pro milovníky kávy „Vše o kávě na jednom místě", který se snadno stane i bezvadným dárkem.
Na základě absolvování semináře „Školení baristů" je možné získání mezinárodně uznávaného certifikátu baristy SCAE nebo CBA. Pro účast na tomto semináři je vhodné kontaktovat přímo Gastro Kafe CB na níže uvedené emailové adrese.

Petr Čapek, jednatel společnosti GastroKafe CB, mistr barista.

Seminář „Vše o kávě na jednom místě"
Seminář je zaměřen na začínající baristy, zde se dozví základní informace o kávě, přípravy káva a výrobcích s kávy.
Délka semináře: 8 hodin s přestávkou na oběd
Počet účastníků: 6-10 osob

Témata:

  •  Historie kávy
  •  Historie kávovarů
  •  Druhy přípravy kávy
  •  Zásady nutné pro výrobu správné kávy
  •  Co je to espresso
  •  Charakteristiky espressa
  •  Druhy kávovarů na výroby espressa a jejich využití v praxi
  •  Druhy kávomlýnků a jejich využití v praxi
  •  Práce s kávovarem a jeho údržba
  •  Hygienické zásady
  •  Práce s kávomlýnkem a jeho údržba
  •  Výroba espressa a našlehání mléčné pěny
  •  Zásady při práci s mlékem
  •  Praktická část

Účastník si osvojí:

  • • Jak pracovat s kávovníkovými zrny
  • • Zásady výroby správného espresa
  • • Správné názvy jednotlivých produktů
  • • Práce s kávovarem a jeho údržba
  • • Výrobu mléčné pěny a práce s ní

Seminář: „Práce s kávomlýnkem"
Seminář je zaměřen na pokročilé baristy zvládající zásady z předcházejícího semináře „Vše o kávě na jednom místě"
Délka semináře: 4 hodiny
Počet účastníků: 6 – 10 osob
Témata:

  •  Důležitost kávomlýnku pro výrobu espressa
  •  Výběr kávomlýnku do provozu
  •  Druhy kávomlýnků
  •  Údržba a čištění kávomlýnku
  •  Zásady práce s kávovníkovými zrna a jejich uskladnění
  •  Seřízení kávomlýnku a výroba espressa

Účastníci si osvojí:

  •  Proč a jak mlít
  •  Jak pracovat a uskladňovat kávovníkové zrno
  •  Nastavení hrubosti mletí
  •  Ovládání kávomlýnku a kávovaru
  •  Práci s kávomlýnkem
  •  Dávkování
  •  Přípravu perfektního espressa

Pro informace o termínech a přihláškách zasílejte na e-mail: gastrokafe@gastrokafe.cz

KOMERČNÍ PREZENTACE