VYBERTE SI REGION

S produkty firmy Lyra můžete mlsat zdravě a zcela bez výčitek svědomí

Značka Lyra splňuje všechny požadavky na výrobky kvality a luxusu.Tyto čokolády jsou charakteristické právě jejich delikátním aroma dosaženou používáním výhradně kakaových bobů trinitario a criollo no FINO de aroma.

2.10.2013
SDÍLEJ:

Foto: MixMedia

Nabízejí tak svým milovníkům jedinečnou kombinaci ovocně - květinových vůní a chutí s náznaky oříšků. Používáme výhradně kakao FINO DE AROMA z oblasti Columbia, čímž zajišťujeme našim zákazníkům 100% kvalitu. Slazené třtinovým cukrem, 100% obsah kakaového másla a hand made jsou atributy, které ještě zvyšují kvalitu našich produktů.

V nabídce má firma, jak lákavé pralinky, tak mandle, pistáciové oříšky i marcipán. A to v 100% kvalitní čokoládě. Také je možné vyzkoušet čokoládové čočky vhodné k rozpuštění v mléce, které jsou určené k zahřátí v nastávajícím podzimním čase.

Velkou novinkou a jedinečným produktem je čokoláda slazená rostlinou zvanou Stevia, která je naprosto vhodná pro diabetiky i pro ty, kteří jsou z nějakého důvodu nuceni omezit cukr. Tato mimořádná rostlina je 200-300 sladší než cukr a bez kalorické hodnoty. Chuť je zcela k nerozeznání od produktů slazených cukrem.

Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu a vybrat ze široké nabídky to nejlepší?

Podle kvality se kakao rozděluje do tří skupin:

a) Criollo– Nejvzácnější druh kakaovníku. Je  náchylný na choroby a přináší velmi malou úrodu. Ovšem jeho plody jsou považované za nejchutnější. Ze světové produkce pokrývá 1%.
b) Forastero – Nejrozšířenější druh kakaa a vzhledem k jeho odolnosti přináší největší úrodu. Plody Forastera však mají nejmenší aroma. Pokrýva 85% světové produkce.
c) Trinitario – Vzniklo krížením Criolla a Forastera. Trinitario kakao pokrýva 14% světové produkce kakaa. Spolu s Criollem sa řadí mezi  kakaové boby vyšší kvality.

Ve kvalitní čokoládě je důležitý výběr kakaových bobů z určitých oblastí. Hořkost, chuť a kvalita jednotlivých oblastí se výrazně liší. Proto u čokolád pocházejících z plantáže můžeme vychutnat plnou a čistou chuť kakaa.  International Cocoa Oranization (ICCO) – Medzinárodní kakaová organizace určila označení FINO DE AROMA, které vyjadřuje jedinečnou chuť a vůni. Pouze 6 – 7% z produkce kakaa si zaslouží nosit označení FINO DE AROMA.

Opravdu kvalitní čokoláda by měla obsahovat 100% podíl kakaového másla. Tyto čokolády mají jak výraznou chuť, tak v menším množství příznivé účinky pro tělo. U méně kvalitních čokolád se používá jako náhražka kakaového másla, rostlinný tuk, který je levnější. Tím čokoláda ztrácí na obsahu, kvalitě i chuti. V levnějších produktech je čokoládové aroma nahrazeno vanilkovou esencí.

www.lyrachocolate.cz

info@cokoladalyra.cz, nový obchod – show room: Politických vězňů 10, Praha 1, 110 00

KOMERČNÍ PREZENTACE

Autor: MixMedia

2.10.2013
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kamil Brabenec starší.
7

Legendární Brabenec: Děti jsou zaostalé. Trenér jim musí ukázat, že to jde

Britská premiérka Theresa Mayová.
AKTUALIZUJEME
1 3

Tvrdý brexit! Mayová chce úplné oddělení Británie od EU

VIDEO: Bezva finta? Řidiče načapali se „schovávací“ SPZ

Možná jste si taky někdy chtěli připadat jako James Bond, jehož otáčecí SPZ na autě se stala legendární vychytávkou. Podobné pocity nedávno zažíval jistý řidič z americké Floridy. I když… Vlastně se chtěl jen vyhnout placení mýtného.

Po pohřešované dívce z Ústí se pátrá i v schengenském prostoru

Ústí nad Labem - Policie stále neúspěšně pátrá po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem. Dítě je nezvěstné pravděpodobně od 11. ledna. Policie dívku hledá nejen v celé České republice, ale i v schengenském prostoru.

Stát pátrá po majitelích čtyř tisíc domů. Když se nepřihlásí, přijdou o ně

O vydání nemovitostí po sedlácích, emigrantech či obětech války žádají tisíce Čechů ročně. Uspějí jen stovky z nich.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies