VYBERTE SI REGION

Jarní špenátové noky

recept zaslala Pavla Vosáhlová, Ústí nad Labem

8.3.2012 1
SDÍLEJ:

jarní špenátové nokyFoto: bürgerová

Ingredience:

2x prsní kuřecí řízek

2 stroužky česneku
půl svazku jarní cibulky
400g listového špenátu / může být i mražený, pak ale použijeme polovinu pytlíku
kelímek 30% smetany
půl kelímku zakysané smetany
100 g strouhaného parmezánu
1 balení bramborových noků (gnocci)
provensálské koření
sůl
pepř
olej

1.Řízky nakrájíme na tenké nudličky a naložíme minimálně na 30 minut. Marinádu vytvoříme z oleje, provensálského koření, soli a pepře. Můžeme použít i kořenící směs na bylinkové kuře.
2.Maso orestujeme a poté necháme okapat přebytečný olej.
3.Vezmeme si velký kastrol, jelikož nakonec smícháme vše dohromady. Nadrobno nakrájíme cibulku a česnek. Necháme zvolna zesklovatět. Poté přidáme špenát a trošku podlijeme vodou. Pokud používáme čerstvý špenát, necháme ho jen zavadnout a pokračujeme dál. V případě, že používáme mražený špenát, nasypeme ho na cibulku a pomalu mícháme do celkového rozmražení.
4.Když je špenát připraven, přímícháme smetany a na malém plameni mícháme do zhoustnutí.
5.Ve velkém hrnci si uvaříme vodu a dle návodu na obalu uvaříme noky ( cca 2 minuty varu).
6.Nakonec do špenátu přisypeme parmezán a necháme rozpustit.
7.Uvařené noky scedíme a přidáme do špenátové směsy, stejně jako okapané kuřecí maso. Znovu prohřejeme a podáváme.
8.Dobrou chuť:o)

Autor: Kristýna Bürgerová

8.3.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Úroveň technického vzdělání podle šéfů strojírenských firem klesá

Praha - Úroveň technického vzdělávání se podle 60 procent ředitelů strojírenských firem za posledních deset let zhoršila. Pesimističtější byli v průzkumu mezi 285 podniky šéfové velkých společností. Vyplývá to z průzkumu analytické společnosti CEEC Research, jehož výsledky mají média k dispozici. Kompletní data budou zveřejněna v úterý na konferenci Budoucnost technického vzdělávání na ministerstvu školství.

Taneční soutěž StarDance vyhrál Piškula před Bankem a Plodkovou

Praha - Vítězem osmé řady taneční soutěže StarDance se stal herec Zdeněk Piškula, který tančil s Veronikou Lálovou. Ve finále dnes předstihl lyžaře Ondřeje Banka s Evou Krejčířovou. Třetí skončila v diváckém hlasování herečka Jana Plodková s Michalem Padevětem. Odborná porota v přímém přenosu České televize ohodnotila stejným počtem bodů dnešní výkony Piškuly a Plodkové, Bank v tomto pořadí zůstal třetí.

Anonym ohlásil bombu na pražském hlavním nádraží, vlaky nejezdily

Praha - Policie v sobotu večer kvůli anonymní hrozbě bombou vyklidila pražské hlavní nádraží. Železniční doprava byla na víc než hodinu zastavena. Metro svou stanicí na nádraží projíždělo. Policie bombu nenašla, po původci anonymního telefonátu pátrá. Médiím to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies