VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jarní špenátové noky

recept zaslala Pavla Vosáhlová, Ústí nad Labem

8.3.2012 1
SDÍLEJ:

jarní špenátové nokyFoto: bürgerová

Ingredience:

2x prsní kuřecí řízek

2 stroužky česneku
půl svazku jarní cibulky
400g listového špenátu / může být i mražený, pak ale použijeme polovinu pytlíku
kelímek 30% smetany
půl kelímku zakysané smetany
100 g strouhaného parmezánu
1 balení bramborových noků (gnocci)
provensálské koření
sůl
pepř
olej

1.Řízky nakrájíme na tenké nudličky a naložíme minimálně na 30 minut. Marinádu vytvoříme z oleje, provensálského koření, soli a pepře. Můžeme použít i kořenící směs na bylinkové kuře.
2.Maso orestujeme a poté necháme okapat přebytečný olej.
3.Vezmeme si velký kastrol, jelikož nakonec smícháme vše dohromady. Nadrobno nakrájíme cibulku a česnek. Necháme zvolna zesklovatět. Poté přidáme špenát a trošku podlijeme vodou. Pokud používáme čerstvý špenát, necháme ho jen zavadnout a pokračujeme dál. V případě, že používáme mražený špenát, nasypeme ho na cibulku a pomalu mícháme do celkového rozmražení.
4.Když je špenát připraven, přímícháme smetany a na malém plameni mícháme do zhoustnutí.
5.Ve velkém hrnci si uvaříme vodu a dle návodu na obalu uvaříme noky ( cca 2 minuty varu).
6.Nakonec do špenátu přisypeme parmezán a necháme rozpustit.
7.Uvařené noky scedíme a přidáme do špenátové směsy, stejně jako okapané kuřecí maso. Znovu prohřejeme a podáváme.
8.Dobrou chuť:o)

Autor: Kristýna Bürgerová

8.3.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ministryně školství Kateřina Valachová
AKTUALIZOVÁNO
7 5

Valachová se pře s gymnázii o termín maturity z matematiky

K vraždě došlo na ubytovně v Jevíčku, kde oběť i  vrah bydleli ve stejném pokoji.
AKTUALIZOVÁNO

Vražda na ubytovně otřásla Malou Hanou, muži hrozí až 18 let vězení

Vodojemy v Brně se podobají istanbulské památce, říká znalec podzemí

Brno /FOTOGALERIE/ – Již zanedlouho se Brňané i přespolní vyřádí na adrenalinových prohlídkách brněnského podzemí. Lidé při nich vstoupí na dosud nepřístupná, ale zato zajímavá místa, jen s helmami a čelovkami. Úzkými štolami a žebříky do podzemí, které návštěvníci zakusí, již nespočetněkrát prošel znalec brněnského podzemí Aleš Svoboda. Právě on se velkou měrou na zpřístupnění nových tras podílí.

Co je dobré stihnout, než odejdete do důchodu

Praha - V České republice žijí téměř tři miliony důchodců a jejich počet trvale roste. I na tuto životní etapu by se měl člověk připravit.

Babiš chce zdanit firemní dluhopisy, "ušetřené" peníze pošle na charitu

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) dnes ve Sněmovně podal pozměňovací návrh, podle něhož by byly zdaněny korunové dluhopisy, které majitelé nakoupili od svých firem. Opatření se podle něj dotkne desítek lidí, nevztahuje se na státní dluhopisy. Bude se týkat i Babiše, který nakoupil v roce 2013 dluhopisy své tehdejší společnosti Agrofert za 1,482 miliardy korun.

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies