Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Velikonoce s bramborovým předkrmem a prvním chodem s příchutí králíka

recept zaslala Radomíra Hailová, ÚStí nad Labem

7.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Předkrm: 4 velké brambory, 1 vejce, pórek, slanina, tvrdý sýr, pepř, sůl

Brambory rozkrojíme napůl, po krajích lehce nařízneme, aby se potom lépe sloupla tvrdá vrstva, která se vytvoří, položíme do pekáčku a dáme do trouby na 220° zhruba na 2 hodiny, dokud nezměknou. Poté sloupneme tvrdší kůrku, která se nahoře vytvoří a vydlabeme střed brambory. Vzniklé bramborové těsto smícháme s vejcem, nakrajeným pórkem, pokrájenou slaninou a nastrouhaným tvrdým sýrem, opepříme a osolíme. Vzniklou směs vratíme zpět do vydlabané brambory, dáme ještě na 15 minut zapéct a můžeme podávat!

První chod: 350 g fettuccine (ploché dlouhé nudle v šířce asi 1 cm), 400 g čerstvých rajčat, 200 g hříbků, 150 g králíka, 1 tlustý plátek sýrové šunky (prosciutto), 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, máslo, sýr parmazán, 1/2 skleničky bíleho vína, olivový olej, pepř, sůl

Očistíme houby a nakrájíme na kousky; poté svaříme rajčata, sundáme slupku a nakrajíme na kousky. Nakrajíme cibuli a šunku a osmažíme je v kastrůlku spolu se zmáčknutým česnekem a čtyřmi lžičkami oleje. Poté vyndáme česnek a přidáme houby, necháme nějakou minutu smažit a přidáme rajčata. Při občasném míchání necháme 30 minut povařit. Nakrájíme králíka na kousky a smažíme na másle, poté přidáme víno, snížíme plamen a necháme 15 minut povařit. Králíka přidáme k omáčce s houbami, osolíme, opepříme a necháme povařit na silném plamnei 5 minut při stálém míchání. Uvaříme fettuccine v osolené vodě, přidáme k připravené omáčce a posypeme sýrem.
Dobrou chut!

Autor: Kristýna Bürgerová

7.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Koncert Robbieho Williamse, Letňany, 19.8.2017
8

RECENZE: Showman Robbie Williams zaměstnal manželku, tatínka i snoubence

Grace Mugabeová a Robert Mugabe
4

Mugabeová získala imunitu, Jižní Afrika přerušila letecké spojení

Dýmkař Krška: Dělám pocitové dýmky. Řídím se hlavně kresbou dřeva

Výrobě dýmek se Karel Krška z Drnovic věnuje už sedmadvacet let. I po takové době nepovažuje jejich vyřezávání za rutinu. „Každý kousek je originál. Vše dělám ručně a každý kus dřeva mě jinak inspiruje. Možná proto mě práce pořád baví,“ pochvaluje si devětačtyřicetiletý muž.

První burčák je v prodeji. Jak poznat ten pravý? Zákazník nemá šanci, říká vinař

/ANKETA/ - Hrozny už pomalu dozrávají a s blížícím se vinobraním začíná i burčáková sezóna. Zatímco někteří vinaři čekají s výrobou burčáku na začátek září, jiní už prodávají.

Libanon a Sýrie zahájily ofenzivu, chtějí vyčistit hranice od islamistů

Hnutí Hizballáh spojilo své síly se syrskými vládními jednotkami s cílem zbavit pohraniční oblasti posledních bojovníků Islámského státu. Libanonskou armádu v této operaci podporují i Američané.

Z kauzy uplácení se někteří stíhaní lékaři mohou vyplatit

V kauze údajného uplácení lékařů ze strany distributorů léků policie obvinila zhruba 200 lidí. Někteří z doktorů se mohou stíhání vyhnout, pokud zaplatí jedenapůlnásobek přijatých úplatků na odškodnění obětí trestných činů. Naopak část distributorů policie stíhá jako organizovanou zločineckou skupinu. Hrozí jim přísnější tresty, a to dva až deset let vězení.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení