Ingredience: 1 listové těsto, hladká mouka na vál, 1 vejce,15 gnivy, 1 pomazánkové máslo, 3 lžíce sýry mascarpone, 3 lžíce sladké smetany, 9 kuliček physalis k dostání v zelenině, petrželka na posypání, nahrubo mletý pepř na ozdobu

 

Postup: listové těsto rozdělíme na poloviny, které rozválíme na vále posypaném hladkou moukou z první poloviny vykrajujeme kolečka o průměru3,5 cm, z druhé poloviny těsta vykrájíme také kolečka, ale vykrojíme i kulatý střed. Plná kolečka naskládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem a přiklopíme kolečkem s vykrojeným středem. Lehce přimáčkneme a také potřeme vajíčkem. Lehce přimáčkneme a také potřeme vajíčkem. Dáme péci při180°C. Než hnízdečka vyběhnou, přibližně 10-15 minut. Pomazánkové máslo rozmixujeme s nivou, mascarpone a smetanou. Pomazánkou plníme pomocí pobídka hnízdečka a zdobíme čtvrtinkami plodu physalis, nadrobno nasekanou petrželkou a na hrubo mletým pepřem.