Nezávislý výzkum také podle vědců ukázal, že průměrný obvod penisu v klidu je 9,31 centimetru, při erekci 11,66 centimetru.

Britský odborník a spoluautor projektu David Veale řekl, že zjištěné údaje mají pomoci lékařům ujišťovat muže, že velikost jejich penisu je normální. Mnoho mužů se totiž podle něj zbytečně trápí pocitem, že jejich mužství je příliš malé.

Studii vypracoval britský národní výzkumný zdravotní ústav NIHR za pomoci Královské univerzity v Londýně a nadace Maudsley NHS. Zapojilo se do něj 15.521 zdravých mužů ve věku 18 až 68 let z Nigérie, Turecka, Jordánska, Francie, Jižní Koreje, Tanzanie, Egypta, Británie, Íránu, Itálie, Indie, Německa, Kanady, Řecka, Bulharska a Spojených států.

Server Blesk.cz dnes napsal, že v Česku před pár lety probíhal průzkum, který si objednali výrobci kondomů a který zjistil, že čeští muži mají průměrnou délku údu při erekci 15 centimetrů. Průměrný tuzemský klidový stav vykazoval podle tohoto výzkumu délku deset centimetrů, obvod 8,7 centimetru a průměr tři centimetry.