VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dobrý podnikatel: Lucie Tomášková - vařením ke zdraví

Lucie Tomášková (34) se přihlásila do soutěže MAKRO Dobrý podnikatel s restaurací Zahrada v Teplicích, kde vaří pro vegetariány, makrobiotiky, lidi s alergiemi, ale i masožravce. Jednoduše pro všechny, kdo se chtějí zdravě stravovat. Povídali jsme si s ní nejen o podnikání, ale také životní filozofii, která spojuje dobré jídlo a pomoc ostatním.

25.9.2014
SDÍLEJ:

Lucie Tomášková: Vařením ke zdravíFoto: www.dobrypodnikatel.cz

Co vás vedlo k otevření vlastní restaurace?
Po škole jsem nemohla najít práci v regionu, a tak jsem se pustila do podnikání. Nejdříve v úplně jiném oboru, ale když se mé pracovní vytížení a životní styl začaly podepisovat na mém zdraví, rozhodla jsem se změnit způsob stravování. Zjistila jsem, že se v podstatě nemám kde najíst, a otevřela jsem restauraci, kde připravuji zdravé a lehké pokrmy z kvalitních surovin.

Hlasujte pro Dobrého podnikatele
Celkového vítěze soutěže MAKRO Dobrý podnikatel, který získá hlavní cenu 100 000 korun, vybere odborná porota. A nebude mít lehké rozhodování. Do rozhodování o tom, kdo dostane Cenu veřejnosti, se můžete zapojit i vy. Pro svého favorita hlasujte celé září na:
www.dobrypodnikatel.cz

Kromě restaurace se věnujete i dalším činnostem. Jakým?
Pořádám kurzy vaření a šířím osvětu o zdravém stravování. Myslím si, že my Češi máme ještě v oblasti stravování co dohánět. Pravidelně přednáším o výživě a již třetí rok pořádám dýňové a bylinkové slavnosti. V restauraci poskytuji praxi hendikepovaným studentům a v budoucnu bych pro jednoho z nich chtěla zřídit chráněné místo.

Co na vaše podnikání říká okolí?
Má restaurace je místem setkávání lidí se zájmem o pozitivní styl života. Za 7 let se kolem restaurace vytvořila komunita lidí, která sdílí mé přesvědčení o zdravém stravování. Celkově cítím podporu v tom, co dělám, nejen u rodiny, ale také u mých známých a zákazníků. Kdybych se měla rozhodovat, určitě bych šla do podnikání znovu.

Jaké máte plány do budoucna?
Ráda bych otevřela síť zdravých restaurací, založila vlastní asociaci pro zdravé restaurace či školu vaření pro kuchaře i nekuchaře, včetně dotovaných rekvalifikačních kurzů. Chtěla bych také navázat spolupráci se zdravotními pojišťovnami a poskytovat kurzy maminkám alergiků. Chci se zasadit o změny ve stravování v nemocnicích a školách, vydat kuchařku nebo mít vlastní televizní pořad o vaření.

Více informací o restauraci a aktivitách Lucie Tomáškové se dozvíte na www.restaurace-zahrada.cz.


Autor: Redakce

25.9.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Útok před britským parlamentem
AKTUALIZUJEME
18 10

Teror před britským parlamentem: Útočník čtyři lidi zabil a 40 zranil

Ilustrační foto.
29

EET a fitness: trenéry čeká existenční dilema, zákazníky fronty

Zrychlí stavby? Politici chtějí vyšachovat ekology i spolky

Kuňkání žab zřejmě ještě více než dnes zanikne v hluku stavebních strojů. Důvod? Výhrady, které ke stavbám vyjadřují ekologové či různé občanské spolky, už brzy úřady nebudou tolik poslouchat. Připravit je o slovo může chystaná novela zákona o posuzování vlivů na životní prostředí (tzv. EIA), která má omezit možnost vyjadřovat se tak jako dosud k chystaným velkým stavbám, jako jsou dálnice nebo továrny.

Katastrofa: Zelenina zdražila!

„Brutální zdražení potravin." „Salátová krize!" „Zákazníci zuří: Zelenina je moc drahá!" „Oběti letošní zimy: okurky, cukety, ledový salát." Češi jsou od počátku roku zásobováni katastrofickými zprávami o tom, jak letos zdražuje zelenina. Jeden by snad začal okopávat zanedbaný záhumenek či navezl na balkon pytle plné hlíny, aby si mohl vypěstovat pár rajčátek a nějakou tu okurku.

Poruchy spánku trápí stále více dětí. Mohou za to i chytré telefony

Ráno nedokážou vstát z postele a ze školy nosí horší známky. Neporadí si s běžným výkladem, který nedoprovází obraz. Ordinace dětských neurologů se stále častěji plní školáky, kteří jsou unavení a neudrží pozornost. Důvod je jednoduchý: české děti trpí poruchami spánku. Ty jim způsobují mobily a tablety.

Spíme málo. Trpíme proto nadváhou a depresemi

Spánek? Na ten jsem dlouho neměla čas, přiznává osmatřicetiletá manažerka Lenka Procházková. Snažila se totiž stihnout úplně všechno – práci si nosila domů, děti dirigovala hlavně přes telefon, k tomu se starala o nemohoucí rodiče. Během pracovního týdne strávila v posteli sotva pět hodin denně. Někdy musely stačit i čtyři hodiny. Dokud nepřišel zvrat.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies