VYBERTE SI REGION

Dobrý podnikatel: Lucie Tomášková - vařením ke zdraví

Lucie Tomášková (34) se přihlásila do soutěže MAKRO Dobrý podnikatel s restaurací Zahrada v Teplicích, kde vaří pro vegetariány, makrobiotiky, lidi s alergiemi, ale i masožravce. Jednoduše pro všechny, kdo se chtějí zdravě stravovat. Povídali jsme si s ní nejen o podnikání, ale také životní filozofii, která spojuje dobré jídlo a pomoc ostatním.

25.9.2014
SDÍLEJ:

Lucie Tomášková: Vařením ke zdravíFoto: www.dobrypodnikatel.cz

Co vás vedlo k otevření vlastní restaurace?
Po škole jsem nemohla najít práci v regionu, a tak jsem se pustila do podnikání. Nejdříve v úplně jiném oboru, ale když se mé pracovní vytížení a životní styl začaly podepisovat na mém zdraví, rozhodla jsem se změnit způsob stravování. Zjistila jsem, že se v podstatě nemám kde najíst, a otevřela jsem restauraci, kde připravuji zdravé a lehké pokrmy z kvalitních surovin.

Hlasujte pro Dobrého podnikatele
Celkového vítěze soutěže MAKRO Dobrý podnikatel, který získá hlavní cenu 100 000 korun, vybere odborná porota. A nebude mít lehké rozhodování. Do rozhodování o tom, kdo dostane Cenu veřejnosti, se můžete zapojit i vy. Pro svého favorita hlasujte celé září na:
www.dobrypodnikatel.cz

Kromě restaurace se věnujete i dalším činnostem. Jakým?
Pořádám kurzy vaření a šířím osvětu o zdravém stravování. Myslím si, že my Češi máme ještě v oblasti stravování co dohánět. Pravidelně přednáším o výživě a již třetí rok pořádám dýňové a bylinkové slavnosti. V restauraci poskytuji praxi hendikepovaným studentům a v budoucnu bych pro jednoho z nich chtěla zřídit chráněné místo.

Co na vaše podnikání říká okolí?
Má restaurace je místem setkávání lidí se zájmem o pozitivní styl života. Za 7 let se kolem restaurace vytvořila komunita lidí, která sdílí mé přesvědčení o zdravém stravování. Celkově cítím podporu v tom, co dělám, nejen u rodiny, ale také u mých známých a zákazníků. Kdybych se měla rozhodovat, určitě bych šla do podnikání znovu.

Jaké máte plány do budoucna?
Ráda bych otevřela síť zdravých restaurací, založila vlastní asociaci pro zdravé restaurace či školu vaření pro kuchaře i nekuchaře, včetně dotovaných rekvalifikačních kurzů. Chtěla bych také navázat spolupráci se zdravotními pojišťovnami a poskytovat kurzy maminkám alergiků. Chci se zasadit o změny ve stravování v nemocnicích a školách, vydat kuchařku nebo mít vlastní televizní pořad o vaření.

Více informací o restauraci a aktivitách Lucie Tomáškové se dozvíte na www.restaurace-zahrada.cz.


Autor: Redakce

25.9.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Veslařský svět v černém. V Mařaticích pohřbili nadějného veslaře Michala Plocka

Uherské Hradiště – S juniorským mistrem Evropy i mistrem světa dvaadvacetiletým Michalem Plockem se přišly v pondělí 5. prosince rozloučil na jeho poslední cestě zhruba dvě stovky známých, přátel a rodinných příslušníků do obřadní síně hřbitovu v Uherském Hradišti, Mařaticích. Talentovaný veslař a nástupce Ondřeje Synka byl 28. listopadu nalezen mrtvý v loděnici pražské Dukly, za níž vesloval.

Vědci zkoumají léčbu nočních můr a běsů i pomocí vůní

Klecany (u Prahy) - Vědci z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ) v Klecanech u Prahy zkoumají léčbu nočních můr a běsů i pomocí vůní. Pracoviště je unikátní spektrem nabídky metod řešení poruch spánku, a to nejen v rámci ČR. Řada problémů se léčí nejen podáváním léků, ale zásadní jsou i psychoterapeutické postupy, říká vedoucí oddělení spánkové medicíny Jitka Bušková.

Technik z letounu s fotbalisty: Pád jsme nečekali, nikdo nekřičel

La Paz - Bolivijská vláda začala vyšetřovat podezření na nepravosti při udělení licence místní letecké společnosti LaMia, jejíž letoun minulý týden havaroval v Kolumbii s brazilskými fotbalisty. Příčinou neštěstí, při němž zemřelo 71 lidí, byl zřejmě nedostatek paliva. Informaci, že letadlo mělo udělat mezipřistání na dotankování, potvrdil dnes brazilské televizi Globo i přeživší technik Erwin Tumiri.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies