Stačí jen správně odpovědět na otázku a 5 soutěžících vyhrává.

Jaký je minimální obsah silymarinu v přípravku Ostropestřec Plus Farmax?

a) 80 %
b) 75 %
c) 70%

Správné odpovědi zasílejte na číslo 9001107. Cena sms je 7 Kč. Technicky zajišťuje ATS, www.platmobilem.cz, (infolinka 296 363 199) . Tvar sms DEN ZDRAVI AneboBneboC JMENOaPRIJMENI ADRESA PSC. Ze všech odpovědí zaslaných od 11. 4. do 14.4. 2016 vybereme 10., 50., 100., 150.,200. správnou sms

Více informací najdete na www.farmax.cz

Kristova koruna vám „opraví" játra
Kristova koruna, podstřel, stříbrný bodlák, kardus mariánský, ostrolist, strakáč, bílý trn či stříbrný bodlák – to vše jsou méně známé názvy pro úžasnou bylinu s latinským názvem Silybum marianum a českým názvem ostropestřec mariánský. Proč úžasnou? Protože její zdravotní přínos pro lidské tělo je opravdu impozantní.

Asi nejznámější příznivou vlastností ostropestřce je schopnost regenerovat játra, v čemž hraje hlavní roli jedna ze složek – flavonolignan silymarin. Játra jsou hlavní detoxikační továrnou v našem těle. Neutralizují a likvidují jedovaté látky organismu, metabolizují alkohol, vytvářejí řadu protilátek, žluč, která pomáhá trávit tukové složky přijímané potravy a slouží jako zásobárna vitaminů, minerálních a další důležitých látek. V poslední době se ukazuje, že se účinné látky ostropestřce mohou využít i při boji proti rakovinným buňkám.

Přípravků s obsahem silymarinu je na trhu celá řada a proto je potřeba vybírat takové, které mají nejen dostatečný obsah této složky, ale obsahují i další přínosné látky. Doplněk stravy Ostropestřec Plus Farmax obsahuje navíc cholin, který přispívá k udržení normální činnosti jater, k normálnímu metabolismu lipidů a homocysteinu a extrakt z klanoprašky čínské (Schizandra chinensis).