VYBERTE SI REGION

Soutěžte s Deníkem o vína, cestovní gril a školu vaření

Zapojte se s regionálním Deníkem do letní soutěže o lahodná vína Jacob's Creek, cestovní gril City Gas od společnosti Outdoorchef a pět voucherů na kurz grilování s Cereximem.

17.7.2014
SDÍLEJ:

Soutěžte s Deníkem o vína, cestovní gril a školu vařeníFoto: Deník

Stačí jen správně odpovědět na otázku a 12 soutěžících vyhrává hodnotné ceny, které jim zpříjemní letní dovolenou.

Ze které země pochází vína Jacob's Creek?

A) Austrálie
B) Itálie
C) Chile

Správné odpovědi zasílejte na číslo 9001107. Cena sms je 7 Kč. Technicky zajišťuje ATS, www.platmobilem.cz, infolinka 296 363 199). Tvar sms DEN JACO AneboBneboC JMENOaPRIJMENI ADRESA PSC. Ze všech odpovědí zaslaných od 18.7. do 25.7.2014 vybereme 10., 20., 30., 40., 50. sms, která vyhrává voucher na školu grilování s Cereximem, 60., 70., 80., 90., 100., 110. správnou odpověď, která vyhrává vína Jacob's Creek a 150. sms, která vyhrává plynový gril City Gas Outdoorchef.

Správnou odpověď najdete na www.facebook.com/jacobscreekcz/info

Výrazná, svěží a především vysoce kvalitní vína Jacob's Creek mají za sebou bohatou historii bezmála 170 let. V roce 1846 vysadil Johann Gramp první vinici, aby v roce 1850 oslavil svou první sklizeň. Jeho starý vinný sklep stojí na svém původním místě dodnes. Dnes vinařství patří do portfolia světové skupiny Pernod-Ricard, která je druhá největší ve výrobě destilátů a vína na světě. V ČR vína Jacob's Creek dodává společnost Jan-Becher. Více najdete informací na www.jacobscreek.com.

Grilujte stylově s víny Jacob's Creek

Ve spolupráci s víny Jacob's Creek, školou vaření Cerexim, grily Outdoorchef a magazínem Wine & Degustation vzniklo po pečlivé přípravě speciální čtyřchodové grilovací menu, které zvládne každý. Menu snoubí chutě grilovaných pokrmů z masa a ryb s perfektní chutí tichých i šumivých vín Jacob's Creek. Vychutnejte si jednotlivé pokrmy sladěné spolu s víny k dokonalým gurmánským prožitkům.

Tygří krevety s chilli a citronem

Tygří krevety s chilli a citronem

Suroviny:
3 lžíce citronové šťávy
1 lžička chilli papriček
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička mletého koriandru
1 lžíce sójové omáčky Kikkoman
2 lžíce tekutého medu



Shiraz Rosé, Jacob's CreekPostup:
Smícháme citronovou šťávu s chilli, zázvorem, česnekem, koriandrem, sójovou omáčkou a medem, přidáme krevety a důkladně je ve směsi obalíme, marinujeme 30 minut.

Grilujeme 3 minuty po každé straně, aby skořápka byla růžová a maso matné. Šťávu zredukujeme v pánvičce a krevety jí polijeme.


Snoubení s vínem:

Shiraz Rosé, Jacob's Creek
Oblíbené lehké růžové víno, které působí svěže a voní i chutná po ovoci. Barva tohoto vína připomíná zralou jahodu a rané letní jablko. V chuti se odráží vyzrálá jahoda a zralá malina.

Pražma královská na bylinkách

Pražma královská na bylinkách

Suroviny:
1 Pražma královská
Tymián (2 snítky na rybu)
Šalvěj (2 snítky na rybu)
Citrónová kůra z 1 citronu
Olivový olej (5 lžic)
Sůl a pepř

Sauvignon Blanc, Jacob's CreekPostup: Omytou a osušenou rybu několikrát nařízneme napříč až ke kosti. Osolíme. Rozmícháme olivový olej a všecko koření.

Ryby potřeme zevnitř i zvenku kořenící směsí. Celé větvičky tymiánu vetkneme do zářezů. Do břicha ryby dáme celou snítku šalvěje. Necháme uležet cca 2 hodiny v chladu. Grilujeme z každé strany cca 10 minut. Před podáváním vykostíme.

Snoubení s vínem:
Sauvignon Blanc, Jacob's Creek
Suché, středně plné víno s tropickou příchutí mučenky (marakuja) a guavy, se svěžím, ostrým povrchem.

Vepřová panenka s rozmarýnem a vinnou marinádou

Vepřová panenka s rozmarýnem a vinnou marinádou

Suroviny:
Vepřová panenka (1 menší na osobu)
Rozmarýn (několik snítek)
Sůl
Potravinový provázek
Marináda:
1šálek červeného vína Jacob´s Creek
¼ šálku citrónové šťávy
2 lžíce vinného červeného octa
2 stroužky česneku
2 lžíce rozpuštěného másla

Shiraz Reserve, Jacob's Creek Vinná marináda
Česnek rozetřeme, v rendlíku vše smísíme a na mírném ohni přivedeme krátce do varu. Odstavíme, přikryjeme a ponecháme v klidu asi 1 hodinu.

Postup: Vepřovou panenku očistíme a odblaníme. Osušíme. Neomýváme vodou! Nakrájíme na špalíčky cca 3 cm silné, přivážeme 2 větvičky rozmarýnu. Vložíme do marinády na cca 1 – 2 hodiny. Grilujeme ze všech stran celkem 5-8 minut. Při grilování poléváme zbytkem marinády. Rozřízneme napůl a odstraníme provázek. Servírujeme s grilovanou zeleninou.

Snoubení s vínem:
Shiraz Reserve, Jacob's Creek
Červené plné víno pochází z oblasti Barossa. Zdejší teplé dny a chladné noci umožňují optimální rozvoj intenzivních chutí. Vykazuje komplexní chutí moruše, švestek, čokolády a koření s výbornou délkou ovoce.

Grilovaný ananas s karamelem

Grilovaný ananas s karamelem

Suroviny:
1 ananas
1 lžička mleté skořice
1 hrneček hnědého cukru
400 ml kokosového mléka
máta na ozdobu

Sparkling Rosé, Jacob's CreekPostup: Ananas nakrájíme na kolečka. Prostřední dřevnatou část odstraníme.
Kokosové mléko nalijeme do misky, do druhé misky nasypeme cukr se skořicí a promícháme. Kolečka ananasu postupně obalujeme v kokosovém mléce a ve směsi skořicového cukru. Obalená kolečka ananasu grilujeme cca 5 minut, cukr musí zkaramelizovat. Ozdobíme lístečky máty a podáváme.

Snoubení s vínem:
Sparkling Rosé, Jacob's Creek
Šumivé víno vyrobené tradiční metodou zráním v láhvi. Je tvořeno z odrůd Pinot Noir (70 %) a Chardonnay (30 %). Ve vůni poznáme jemné tmavé peckoviny, v chuti měkce ovocné, bohatě perlivé se svěží až delikátní dochutí.

Autor: Redakce

17.7.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Předseda ODS Fiala: Zemanův projev ukázal na jeho sbližování s Babišem

Praha - Projev prezidenta Miloše Zemana ve Sněmovně při projednávání státního rozpočtu ukázal na jeho sbližování s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO). Novinářům to dnes řekl předseda opoziční ODS Petr Fiala s tím, že to nepokládá za šťastné pro Česko. Zeman podle Fialy svými závěry popřel některé teze, které sám v projevu přednesl.

Nazí brněnští veslaři nafotili kalendář. Třásli jsme se jak ratlíci, smáli se

Brno /FOTOGALERIE/ – Namísto pravidelného tréninku zapózovali před objektivy fotoaparátů. Veslaři z brněnského ČVK se svlékli při tvorbě týmového kalendáře s cílem rozšířit povědomí o tradičním jihomoravském klubu a zvýšit zájem o veslování.

Devatero originálních adventních trhů

S blížícími se Vánocemi zaplavují náměstí evropských měst stánky s rozmanitými vánočními dárky, dekoracemi i místními specialitami. Ne všechny adventní trhy ale nabízejí tu samou atmosféru. Vánoční atmosféra se dá zažít i za polárním kruhem, pod zemí či na vodě, zjistil hotelový vyhledávač trivago.cz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies