Vytápění dřevem – komfort, úspora a nezávislost

Sednout si večer k plápolajícímu krbu je snem mnoha lidí. Doplňkové vytápění dřevem není pouze o příjemných chvílích, ale i o nezávislosti na externích dodavatelích energie a celkové úspoře za vytápění. Nejnovější studie ukazují, že využívání doplňkového vytápění dřevem napomáhá optimalizovat energetickou náročnost budovy, neboť se snižuje podíl neobnovitelné energie na vytápění. Pokud budete využívat lokální snadno dostupné palivo, stanete se navíc nezávislými na externích dodávkách tepla. Navíc si zajistíte maximální komfort mimo topnou sezónu nebo při výpadcích energie.

Posezení u plápolajícího krbu vás dokonale uvolní a prohřeje po náročném pracovním dni.Zdroj: Schiedel, s.r.o.

Bezproblémová a rychlá výstavba 

Dodatečná instalace komína může být poměrně komplikovaná a nákladná záležitost. Jistě máte hrůzu z toho, že se váš zabydlený dům opět promění ve staveniště, neboť při vestavbě komínu do interiéru budete provádět otvory ve stropech a střeše. Přitom existuje několik způsobů, jak to vyřešit takříkajíc bezbolestně, a přitom velmi elegantně. Vedení komínového tělesa lze například provést zavěšením lehkých nerezových komínů na fasádu nebo přiznanou nerezovou konstrukcí v interiéru.

Dřevěné fasády mají své kouzlo i praktické výhody

Dodejte svému interiéru zajímavý industriální nádech

Nerezový komín Schiedel Permeter je ideální pro vytváření spalinových cest složitějších tvarů.Zdroj: Schiedel, s.r.o.

Společnost Schiedel, s.r.o., která se zabývá vývojem, konstrukcí a testováním komínových systémů již 70 let, má ve svém portfoliu několik variant, které se hodí na dodatečnou dostavbu komína. Velmi elegantní variantou je univerzální, lehký a odolný komín s integrovanou keramickou vložkou Schiedel Kerastar, který představuje konstrukčně jedinečný univerzální systém vhodný pro všechny typy spotřebičů pracujících v podtlaku a pro všechny druhy paliv, pro nízké i vysoké teploty. Všechny díly systému se vyznačují nízkou hmotností a mohou být montovány přímo na nosnou stěnu bez nutnosti základu. Pokud přiznáte komín v interiéru, dodáte svému domovu zajímavý industriální nádech. Další variantou je cenově výhodný nerezový komín Schiedel Permeter, který je nabízen ve třech barvách – bílé, šedé a černé. Je možné ho sladit s interiérem, případně ho barevně naopak odlišit. Schiedel Permeter je oblíbenou variantou v případě, že je nutné vytvořit spalinovou cestu složitějšího tvaru.

Výhody lehkých nerezových komínů:    

  1. Jsou lehké, nevyžadují výstavbu základu                    
  2. Mohou být použité v interiéru nebo mohou být vedeny po fasádě, bez složitých stavebních úprav   
  3. Montáž je prováděna suchým způsobem              
  4. Umožňují i složité tvary spalinových cest, zejména v průmyslu                                                                          
  5. Jednovrstvý typ je možno použít na vyvložkování stávající nevyhovující spalinové cesty.   

 
Připraveno ve spolupráci s firmou Shiedel, s.r.o.