Magistrát se rozhodnutím o výstavbě domů K, L, M s 96 byty zabýval po odvolání více než 20 lidí proti rozhodnutí stavebního úřadu městské části. „Nelze objektivně prozkoumat, na kterých pozemcích je vlastně stavba umisťována, zejména u navrhovaných sítí technické infrastruktury," píše se v dokumentu.

Podle firmy jsou ale pozemky v majetku jiné firmy Ekoinvest ze stejného holdingu jako je Ekospol. „Územní rozhodnutí tak bude muset být vydáno znovu a pro naši společnost, která text odůvodnění rozhodnutí nemůže nijak ovlivnit, to znamená zdržení v řádu několika měsíců," uvedl na dotaz generální ředitel společnosti Ekospol Evžen Korec.

Letošní rok je zatím pro developery rekordní. Podle společné statistiky společností Ekospol, Skanska Reality a Trigema prodali v Praze v prvním pololetí 3550 nových bytů, meziročně o čtvrtinu více. Na konci pololetí měli developeři v nabídce dalších 7000 nových bytů připravených k prodeji, jejich celková hodnota podle odhadů Trigemy přesahuje 32 miliard korun.