VYBERTE SI REGION

Bezlepkové formičkové cukroví

Recept nám poslala Květuše Hildebrandtová ze Svatého Kopečku.

14.11.2013
SDÍLEJ:

Foto: topinkova

240 g moučkového cukru, 120 g másla, 50 g strouhané hořké čokolády, 250 g mletých vlašských ořechů, šťáva z 1 citronu

Všechny uvedené ingredience propracujeme v těsto. Hotové těsto zabalíme do mikrotenové folie a necháme ho ½ hod. odpočinout. Připravíme si formičky oblíbených tvarů a vymažeme je máslem. Takto připravené formičky naplníme do ¾ těstem. Formičky vložíme na pečící plech a sušíme cukroví při 100 ̊ C v pootevřené troubě 20 – 25 minut. Po upečení necháme formičky vychladnout a cukroví z nich jemným klepnutím vyklopíme. Cukroví vydrží čerstvé i několik týdnů.

Autor: Vanda Topinková

14.11.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Politici nechápou, co je věda, jak funguje, říká nositel Nobelovy ceny za fyziku

Brno - Vědci se musí místo výzkumu věnovat papírování, kritizoval nositel Nobelovy ceny za fyziku Claude Cohen-Tannou-dji. „Moje děti se věnují vědě také a tráví šedesát procent času sepisováním zpráv," řekl ve čtvrtek fyzik publiku na VUT v Brně.

Taneční soutěž StarDance vyhrál Piškula před Bankem a Plodkovou

Praha - Vítězem osmé řady taneční soutěže StarDance se stal herec Zdeněk Piškula, který tančil s Veronikou Lálovou. Ve finále dnes předstihl lyžaře Ondřeje Banka s Evou Krejčířovou. Třetí skončila v diváckém hlasování herečka Jana Plodková s Michalem Padevětem. Odborná porota v přímém přenosu České televize ohodnotila stejným počtem bodů dnešní výkony Piškuly a Plodkové, Bank v tomto pořadí zůstal třetí.

Veterinární správa varuje chovatele před ptačí chřipkou

Benešov – Odbor životního prostředí na základě výzvy Státní veterinární správy upozornil občany a zvláště drobnochovatele drůbeže na výskyt ptačí chřipky. „V současné době se už v několika státech Evropy objevila řada případů vysoce patogenní ptačí chřipky u volně žijících ptáků i v chovech drůbeže," uvedl vedoucí odboru Tomáš Heřmánek.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies