Nutno podotknout, že pozemek si vyhlédli skateboardisté sami. S žádostí, v níž napsali nejen o jaký pozemek by měli zájem, ale také rovnou přiložili odkazy na firmy zabývající se instalací překážek pro skateboarding, se obrátili na radnici. Ta jim vyhověla. 

„Jedná se o investici mezi dvěma sty padesáti až třemi sty tisíci korunami. Nejspíše ale bez montáže a také bez daně," řekl novinářům svůj odhad starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl a zároveň dodal, že se jedná o jakýsi začátek, než se vymyslí něco dalšího pro milovníky prken s kolečky.

Skutečná cena však vzejde ze zadávacího řízení. „Odbor správy majetku oslovil všechny čtyři firmy, které byly uvedeny v žádosti, kvůli dodání cenové nabídky, ale z oslovených dodala cenovou nabídku pouze jedna firma. Z tohoto důvodu navrhl odbor Radě města vypsat zadávací řízení," informovala mluvčí rakovnické radnice Alida Bélaiová.

Kritici se našli

I tentokrát mají někteří Rakovničané výhrady zejména motoristé. Ti by raději viděli prostor v ulici Trávnická jako jedno velké parkoviště se zbouranou ruinou domu. (Ta je v majetku Jednoty Rakovník. Jednání s městem o možném odkupu však ztroskotala na ceně. - pozn. red.).

„Poblíž centra by měla být k dispozici parkoviště. S vybudováním sportoviště pro tyto nadšence nemám problém, ale v centru se mi to nelíbí," uvedl čtenář Vladimír Šmíd.