„Osmnáctiletý řidič vozidla Ford Galaxy jel z Úmonína na Lomec. Projel pravotočivou zatáčku. Nevěnoval ale plně pozornost řízení a sjel do středu komunikace," uvedla mluvčí Policie ČR Kutná Hora Vendulka Marečková.

Již se nestihl vyhnout protijedoucímu traktoru Forterra Zetor. „Levou přední částí do něj narazil. Náraz jej odrazil zpět na pravou stranu do silničního příkopu. Vlivem srážky traktor spadl do protějšího příkopu," doplnila mluvčí.

Osmačtyřicetiletý řidič traktoru vyvázl bez zranění. Mladík v osobním voze takové štěstí neměl. Zůstal zaklíněný ve voze, odkud ho následně vysvobodili hasiči z Kutné Hory pomocí hydraulických nůžek.

Povolaný lékař ve voze rendez-vous a záchranáři z rychlé zdravotnické pomoci z Kutné Hory muže ošetřili. „Pacient utrpěl zranění ruky a s ním byl převezen do kolínské nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Oba řidiči byli ještě na místě podrobeni dechové zkoušce na alkohol. Ta v obou případech vyšla negativně. Vzniklá škoda na Fordu Galaxy se vyšplhala na 200 tisíc korun. Škoda na traktoru s vlekem pak na 760 tisíc korun.