„Doma prostě používáme igelitové tašky. Jenže nejsou nijak odlišené, tak děti občas hodí sklenici od jogurtu do plastů nebo plast k papíru. Takže třídíme vlastně dvakrát. Než jdeme do kontejnerů, ještě igelitky musím zkontrolovat," povzdechla si Jana Hořejší z Berouna.

Nyní by tento problém mohli berounští občané vyřešit jednou pro vždy.

„Město se totiž zapojilo do ekologického projektu, který nákup speciálních tašek podporuje a jehož cílem je zefektivnění třídění v domácnostech. Jde o odolné barevně odlišené tašky určené k separaci plastů, papíru a skla. Na nákup celkem 2430 sad tašek dvou rozměrů přispěje město Beroun částkou 85 tisíc korun," uvedla mluvčí radnice Pavla Švédová.

V srpnu tedy objednala společnost EKO-KOM pro berounské domácnosti speciální tašky na tříděný odpad. „Přibližně koncem října by pak měly tašky doputovat do areálu Technických služeb Beroun, kde si je budou moci zájemci zdarma vyzvednout. Termín dodání je zatím orientační a ještě jej upřesníme. Sada tří tašek na tříděný odpad je určena výhradně obyvatelům Berouna a bude rozdávána zdarma do vyčerpání zásob," uvedl pro Berounský deník ředitel Technických služeb Beroun Pavel Moucha.

„Je to skvělý nápad, určitě 
o tašku budeme mít zájem. Jen doufám, že to nikdo nezneužije a místo třídění odpadu nebude tašky využívat třeba na nákupy," uvedla Jiřina Železná z Berouna.