„Na místě, kde nyní stojí dětská střediska, plánujeme zřídit parkoviště zhruba pro pět desítek automobilů. Mělo by to být takové záchytné parkoviště pro lidi, kteří pojedou k lékaři. Budou teď díky tomu moci pohodlně zaparkovat," vysvětlil záměry starosta města Jaroslav Král.

Přístavba polikliniky by měla stát zhruba 11 milionů korun, město ji bude celou financovat ze svého rozpočtu, a pokud vše půjde podle dosavadních plánů, všechno včetně parkoviště by mělo být hotovo nejpozději do května příštího roku. V další fázi by pak v blízkosti renovované polikliniky, respektive přímo přes silnici od ní, měl vyrůst park, čímž by celá lokalita získala novou přívětivější tvář.

Podle starosty by se s budováním parku mělo začít v příštím roce, ale všechno bude záviset na finanční situaci Benátek. „Půjde o city park, kde si lidé budou moci odpočinout, plnit by měl především rekreační a oddychovou funkci," vysvětlil Jaroslav Král.

Původně se v parku počítalo také s vodní plochou, která by sloužila jako funkční odtoková část v případě povodní. Vzhledem ke stavbě protipovodňové hráze, o níž už Boleslavský deník informoval, to ale není potřeba.