Událost byla hlášena po 11. hodině, před 17. hodinou se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu a místo dál dohašovali. Podle mluvčího požár nikoho neohrožoval, protože bylo bezvětří a dým stoupal vzhůru. Kouř byl ale vidět do dalekého okolí.

Na místě zasahovali hasiči z Berouna, Hořovic, Chodouně, Bavoryně, Zdic, Žebráku a Králova Dvora. V Chodouni si zřídili čerpací stanici a oheň likvidovali v dýchací technice.

Skládku ručně rozhrabávali a dohašovali skrytá ohniska. Pomáhal jim bagr, který zajistil majitel skládky, a také těžký kolový speciál Tatra 815 s velkou teleskopickou lžící, který přijel ze záchranného útvaru ve Zbirohu.

Čtyři poplachové stupně

Kolem 19. hodiny byl zásah ukončen, do pondělního rána budou požářiště hlídat dobrovolní hasiči z Bavoryně a podle situace se rozhodne o dalším postupu.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý stupeň, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

V Česku v současnosti panuje velmi teplé počasí, kvůli pokračujícímu suchu meteorologové upozorňovali na riziko vzniku požárů.

Čtěte také: Ve středních a východních Čechách hrozí kvůli suchu požáry