VYBERTE SI REGION

Kontroverzní odborník Zdeněk Pohlreich: V kuchyni je to jako na vojně

Poděbrady - Třetí a zřejmě nejzajímavější část projektu nazvaného Vaření je hobby, který pořádá společně se školou Hospodářská komora, absolvovali studenti Středního odborného učiliště společného stravování v Poděbradech na Nymbursku.

22.1.2014
SDÍLEJ:
Fotogalerie
11 fotografií
Známý kuchař Zdeněk Pohlreich besedoval se studenty a žáky v Poděbradech.

Známý kuchař Zdeněk Pohlreich besedoval se studenty a žáky v Poděbradech.Foto: DENÍK/ Milena Jínová

Po návštěvě Prahy a besedě se mezi ně tentokrát přijel podívat Zdeněk Pohlreich, kontroverzní odborník na gastronomii, známý z televizního pořadu Ano, šéfe! Spolu se studenty se velmi bezprostředního Pohlreichova povídání zúčastnili i žáci osmých tříd Masarykovy základní školy, v jejíž tělocvičně se beseda konala.

Hned od začátku besedy bombardovali studenti a žáci známého kuchaře mnoha dotazy. Chtěli vědět, jaké jídlo má nejraději, co říká na svého kolegu Jiřího Babicu, jaké měl známky ve škole nebo kam jezdí na dovolenou.

Zdeněk Pohlreich je znám tím, že ve svém pořadu Ano šéfe! má velmi nevybíravý slovník k provozovatelům restaurací, kam se s televizním štábem vypravuje. Samozřejmě, že i tímto směrem putovaly dotazy od studentů. Zdeněk Pohlreich odpovídal velmi upřímně a tím si své obecenstvo získal.

„Nejsem příznivcem takových soutěží, jako je sníst co nejvíc knedlíků 
a podobně. Je na každém člověku, jak se stravuje a v naší zemi to bude ještě dlouho trvat, aby byla jídla lépe stravitelná a lépe vypadala. To už je úkolem vaší generace," reagoval například na jednu 
z otázek.

Dvojka z chování od šesté do deváté třídy

„Někdy jsem dostal 
i po tlamě, když jsem udělal nějaký průšvih, navíc jsem měl od šesté do deváté třídy dvojku z chování. Ale když jsem v dospělosti mluvil s maminkou o tom, jaké se mnou měla starosti, tak přiznala, že to nebylo tak hrozné," zněla jeho další odpověď.

„Máte ještě nějaký vedlejšák?" ptal se jeden z přítomných žáků a sklidil tím velké obveselení ostatních. I sám Pohlreich se zasmál. „Myslíš, že když mám čtyři restaurace, jezdím na besedy, točím v televizi, píšu knížky a starám se o tři děti, že bych měl mít ještě nějaký vedlejšák?" zněla jeho odpověď.

Ovšem děti se ptaly samozřejmě i na daleko vážnější věci. Zajmalo je, jestli ještě 
v dnešní době tak velké konkurence má cenu podnikat 
v gastronomii. Zdeněk Pohlreich jim nastínil základní věci. „Když budete dělat svou práci nejlépe ze všech, bude se vám dařit. My se také nedíváme v našich restauracích na to, jestli to jde nebo nejde těm tisícům dalších. Řešíme to, abychom byli nejlepší," vysvětlil kuchařský „šéf" s tím, že je ale nutné mít jasnou koncepci toho, co chci dělat a dokázat.

Autor: Milena Jínová

22.1.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nový šéf hradního protokolu: Návštěvu Bílého domu už začínáme chystat

ROZHOVOR – Miroslav Sklenář nahradí ve funkci vrchního protokoláře Jindřicha Forejta. Deníku při té příležitosti poskytl rozhovor. Hovoří v něm o svém vztahu k prezidentu Miloši Zemanovi i o plánované návštěvě USA. Rezignace Forejta ho prý nepřekvapila.  

Zmlátil dvě ženy. Zdržely jej ve prý ve frontě u pokladny

Pardubice - Z výtržnictví obvinila pardubická policie 47letého muže, který měl zmlátit dvě ženy. Jednu vážně zranil.

Bugatti už prodalo 220 nových Chironů. Kupci na auto mohou čekat i tři roky

Od představení modelu Chiron v březnu letošního roku už automobilka Bugatti našla kupce pro 220 exemplářů tohoto nástupce legendárního Veyronu. Z auta se však zatím raduje jediný zákazník, všichni ostatní ještě musejí čekat.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies