„Sklo je naprosto fascinující materiál, se kterým se dají dělat kouzla a který nás nepřestane udivovat svými vlastnostmi a křehkou krásou. Proto jsem se z něj rozhodla vytvořit technikou Tiffany korunovační klenoty pro Miss Polabí 2016. Komponenty pro korunky byly zhotoveny ve sklárně Blažek v Poděbradech," řekla Jitka Slavíková.

Podle ní se korunky 
a náhrdelníky s lehkou patinou tváří jako poklad 
z mořských hlubin. „Jemně broušené hvězdičky na ostrých špicích průzračného olovnatého křišťálu, se kterými kontrastují matně lesklé skleněné kabošony 
s efektem 'kočičí oči' ve třech barevných variantách, ve své jednoduchosti a přímočarosti působí majestátně. Tón v tónu lehce zabarvené korálky z českého skla jsou pak už jen třešničkou na dortu," dodala šperkařka.

Oranžová, růžová a modrá

Korunka pro druhou vicemiss je laděna do oranžova a vyznačuje se energií 
a živelností zapadajícího slunce do mořských vln. Korunka pro 1. vicemiss je naopak jemná a elegantní 
v odstínu růžové, červánkově zbarvených vod oceánu. Korunka Miss v modré pak ukazuje na nekonečnou sílu a vnitřní rovnováhu mocného mořského světa.

Stejně jako korunky jsou 
i náhrdelníky autorskými šperky vyrobenými z českého skla, tentokrát z fusingu (lehaného skla). Každý kabošon má v sobě příběh - barvy a bublinky v harmonii s chladným patinovaným kovem nenechá spát fantazii diváka. Prostě příběhy z hlubin vod.

Čtěte také: Absolutní vítězku Miss Polabí bude zdobit prsten ze čtrnáctikarátového zlata