Tento otřesný případ se stal v lednu tohoto roku. Policisté díky kamerovým záznamům 
z prodejny pachatelku poznali.

„Za přečin krádeže jí hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Šetřením se podařilo také ustanovit i pachatele brutálního napadení. Předpokládáme, že v následujících dnech bude agresor obviněn z trestného činu těžké ublížení na zdraví," uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Pokud se podaří kriminalistům navíc prokázat úmysl, hrozí mladistvému pachateli až čtyři roky za mřížemi. Když žena seniora okradla, všiml 
si toho jeho syn, který je strážníkem městské policie.

Nesmyslná obvinění na adresu strážce zákona

„Prokázal se svou příslušností k této složce a pokusil se zlodějku zadržet. Zajistil ji u vozidla. Žena předvedla scénu, aby od sebe odpoutala pozornost. Vykřikovala nesmyslná obvinění na adresu strážce zákona. Reakce okolí byly bohužel namířeny proti zasahujícímu městskému policistovi," dodala mluvčí Nováková.

Potyčku pozoroval syn pachatelky. Ten napadl opodál stojícího okradeného důchodce. Senior po jeho útoku upadl na hranu chodníku a zůstal v bezvědomí. Strážník společně s náhodným kolemjdoucím okamžitě poskytl muži první pomoc. Toho využila zadržená kapsářka, která i se svým synem z místa činu utekla.