Nemocnice se od začátku letošního roku potýká s nedostatkem zdravotních sester, dokonce kvůli tomu musela v minulosti snížit počet plánovaných hospitalizací. Podle mělnického starosty Ctirada Mikeše už ale obnovuje plný provoz, neboť získala nové zaměstnance, například z jiných zařízení provozovaných společností Vamed Mediterra.

Starosta Mikeš po schůzce se zástupci nemocnice připomněl, že se po dobu pěti let nezvyšovaly platy zaměstnanců, až v letošním roce. Mezi další příčiny nedostatku zaměstnanců podle něho patří náročná práce, zejména na chirurgii a interně.

Mělnickou nemocnici prodal kraj před osmi lety společnosti Mělnická zdravotní, která patřila pojišťovně Kooperativa. Ta ji prodala před šestnácti měsíci firmě Vamed Mediterra, která provozuje i neratovickou nemocnici.

Větší komfort a levnější provoz

Stávající majitel teď chystá opravy, které by měly zvýšit pohodlí pacientů i podmínky zaměstnanců, a především vést k levnějšímu provozu. 
„V první fázi počítáme s přesunem lůžkové i ambulantní rehabilitace do zrekonstruovaných prostor. V současné době se dělají projektové práce," uvedla Dagmar Dvořáková.

Další etapy rekonstrukce se mají týkat i oddělení chirurgie, ortopedie, jednotky intenzivní péče, ARO, operačních sálů a centrální sterilizace.