Pomoci opuštěným dětem a sirotkům může každý, kdo ve všední dny zavítá do mělnické prodejny zahradní techniky firmy Mountfield.  Tam před vánočními svátky zastavují dvojice školáků nakupující a vysvětlují jim, jak a komu mohou zapojením do projektu pomoci.

„Děti z domova nám poslaly vánoční přání, která samy vyrobily, a napsaly do nich, co by chtěly pod stromeček," popisuje Tereza K. „My je tu máme vystavené, aby si mohl každý, kdo chce přispět, přečíst, za co budou jeho peníze utracené," dodává a ukazuje několik neuměle napsaných slov v jednom z přáníček. 

Je znát, že děti z domova mají trochu jiný náhled na svět. Poněkud překvapivě si totiž hoch podepsaný jako Michal nepřeje autíčko nebo lego, ale mikinu. Dokonce v textu uvedl i její velikost a cenu. V dalších přáníčkách jsou ale i hračky.

Každý, kdo se rozhodne  charitativní akci podpořit, dostane některý z drobných dárečků z keramiky, které vyrobily právě děti z Dubé-Deštné. Jde o různé hvězdičky, kytičky nebo třeba zvonečky, které se dají použít jako ozdoba na stromeček nebo místo těžítka.

Peníze, které se vyberou do příštího pátku, kdy akce končí, odveze třídní učitelka šesťáků Jindra Černá přímo do dětského domova. Tamní vychovatelky pak za ně nakoupí dárky, o které si jejich svěřenci napsali.