Uvedl to šéf Městských lesů Příbram František Chytka s tím, že podle předběžných odhadů popadalo v městských lesích přibližně 1000 až 1500 kubíků dřeva.

Návštěvníkům lesa aktuálně hrozí nebezpečí vzniku úrazu, a proto byl z bezpečnostních důvodů vyhlášen zákaz vstupu do lesních porostů.

„Obyvatelé dočasně nesmí vstupovat do lesa. Mohou sice chodit po lesních cestách, ale musí být maximálně opatrní a neměli by vstupovat pod stromy, které jsou natrženy nebo se nějakým způsobem naklání," upozorňuje František Chytka. 

Zákaz bude platit minimálně do konce ledna, podle situace však může trvat i déle.

Práce na odstranění popadaných stromů a opravách osvětleníV současné chvíli je pro Technické služby města Příbrami prioritou odstranění popadaných stromů a větví a také opravy veřejného osvětlení.

„Během dneška budeme odklízet padlé stromy i popadané větve v ulicích Gen. Kholla, Poštovní, Kladenské, na Červené, v Plzeňské, na Rynečku, v Drkolnovské ulici a dalších. Veřejné osvětlení budeme opravovat na Hořejší Oboře, v Riegrově a Plzeňské ulici, také kolem Zámečku, v Jiráskových sadech, Sportovní ulici, či na náměstí 17. listopadu," uvedl v pondělí ředitel Technických služeb Pavel Mácha.

Ten také žádá občany, aby ve chvíli, kdy zjistí nějakou poruchu, tuto oznámili na dispečink Technických služeb na telefonní číslo 777 705 600. Linka je v provozu v zimním období nonstop.

Zdroj: MěÚ Příbram