S dětmi, kterým pomáhá s učením, u nichž se snaží zabránit v záškoláctví a jejichž rodinám pomáhá dodržovat často zcela chybějící režim. Povinnosti a starosti alespoň na chvíli vystřídala zábava a radost.

„Rozdávali jsme odměny dětem, kterým se věnujeme již půl roku. Nejprve si děti prohlédly letadla a po příchodu pilota doslova naskákaly na palubu a netrpělivě očekávaly, kdy se s nimi letadlo vznese do oblak. I přes počáteční obavy ze vzdušných vibrací si nemohly vynachválit vyhlídkový let nad krajinou, kterou si z ptačí perspektivy prohlížely poprvé v životě," popsala společný zážitek ředitelka Charity Příbram Alena Ženíšková, která akci zorganizovala.

Po přistání se všichni věnovali míčovým hrám, děti dostaly sladkosti a na závěr přijaly pozvání k prostřenému stolu. „Velké poděkování patří řediteli letecké školy Rudolfu Crhákovi, který tyto služby poskytl zcela zdarma," dodala Alena Ženíšková.

Charita Příbram nyní pomáhá šestnácti rodinám. Daří se jí ve spolupráci se školkami, školami, pedagogicko-psychologickými centry, úřadem práce, azylovým domem a jinými sociálním institucemi. Pomáhá rodičům s vyřizováním sociálních dávek, s vhodným umístěním dětí do předškolních zařízení v souvislosti s handicapem dítěte, doprovodem dětí k lékařům a škol, dále pak rodin na úřady a pokud si to klient přeje, také k soudním jednáním.