Událost se stala kolem 19. hodiny. Policie měla nejdříve informace o pěti havarovaných autech, později počet upřesnila na šest. Při hromadné nehodě byli lehce zraněni tři muži, záchranáři je podle mluvčí krajské záchranné služby Petry Effenbergerové po ošetření odvezli do slánské nemocnice. Jeden měl zhmožděnou krční páteř, další tržnou ránu na čele a třetí popálenou ruku.

„Měli jsme to původně hlášeno i s vyproštěním zaklíněných lidí, ale nakonec se všichni dokázali z vozidel dostat sami před naším příjezdem," uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel.

Vážné zranění policisty

Podle mluvčího středočeské policie Jakuba Vinčálka se později na R7 stala ještě jedna kolize. Řidička osobního auta na devátém kilometru narazila do služebního vozu policistů, kteří tam odkláněli dopravu. Při střetu se zranili řidička a jeden policista.

Podle Effenbergerové policista utrpěl vážné poranění hlavy. Po připojení na umělou plicní ventilaci byl přepraven do pražské střešovické nemocnice. Řidička skončila se zhmožděním břicha a hrudníku v nemocnici v Motole. Záchranáři u ní měli podezření na vnitřní krvácení.