Auta po smyku skončila nárazem do stromu, do sloupu telefonního vedení a také do protijedoucího či zaparkovaného vozu.

Například v sobotu skončila nárazem do stromu nehoda v katastru obce Hvožďany. „Třiatřicetiletá řidička zřejmě nepřizpůsobila rychlost na namrzlé vozovce a auto se následně dostalo do smyku. Nehoda se obešla bez zranění, způsobená škoda je 50 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

V pátek pak v katastru obce Milešov havaroval řidič nákladního vozidla. Ve stoupání na neposypané komunikaci byl nucen zastavit nákladní soupravu. Jenže vlivem náklonu vozovky se návěs sesunul na nezpevněnou krajnici a poté skončil v příkopu. Škoda byla odhadnuta na 40 tisíc korun.

Nehody na Příbramsku v lednuNa Příbramsku se stalo 80 dopravních nehod, stejně jako loňský rok. „Nestala se žádná smrtelná havárie, těžce zraněni byli čtyři lidé a 21 osob utrpělo lehká poranění," upřesnila policejní mluvčí podle níž za většinu kolizí může nesprávný způsob jízdy a následně rychlost. Ta figuruje u 22 havárií.

U devíti nehod nedali motoristé přednost v jízdě a čtrnáct nehod způsobil střet vozidla se zvěří. Alkohol byl zjištěn u jedné nehod, zatímco vloni v lednu způsobili řidiči nehodu pod vlivem alkoholu v pěti případech. Škoda na automobilech v lednu letošního roku byla vyčíslena na 3,5 milionu korun.